Går du på denne yrkeslinjen, garanterer Stordalen deg jobb i minst seks måneder

Nordic Choice Hotels  skal samarbeide med den videregående skolen Realgymnaset i Stockholm, om en yrkesrettet linje som skal fokusere på reiselivsbransjen. Etter utdanningen, er alle elevene garantert minst seks måneders jobb, heter det i en pressemelding fra hotellkjeden.

Reiselivsbransjen i Norden vokser i rekordfart, og skriker etter kompetanse. For å motvirke det, skal Realgymnaset, sammen med Nordic Choice Hotels, nå starte en ny, yrkesrettet, videregående utdanning. Bonusen er at Nordic Choice Hotels garanterer minst seks måneders arbeid etter fullført utdanning.

Vil bli landets beste

– Man kan sitte og se på at ting står stille, eller så kan man brette opp ermene og gjøre noe med det. Sammen med Realgymnaset i Stockholm, begynner vi nå å utvikle en utdanning som har som ambisjon å bli landets beste. Det kommer til å gi oss personell vi trenger fremover. Elevene får en moderne og relevant utdanning, med garantert jobb etterpå, sier eier av Nordic Choice Hotels, Petter A. Stordalen.

«Nordic Choice Hotels-programmet» starter høsten 2018. For å passe på at det er topp kvalitet på kurset, begynner man i mindre skala, med 20 elever. Quality Hotel Globe er hotellet elevene skal jobbe på.

– Vi har fantastisk personale ute på hotellene, med masse kunnskap og erfaring, som de kan dele med elevene. Dette kommer til å bli en skikkelig vitaminboost i bransjen, sier Stordalen.

Nordic Choice Hotels alene trenger 20.000

Realgymnaset er en privat skole, med en grunnidé om at det er mye å lære utenfor skolebygget. Derfor samarbeider de med næringsliv, universiteter, myndigheter og organisasjoner.

– Reiselivsbransjen anses av mange for å være den viktigste vekstbransjen i Sverige. Derfor er det fantastisk å starte en ny utdanning sammen med bransjeledende Nordic Choice Hotels. De skal rekruttere 20.000 nye medarbeidere de neste fem årene, og har et utrolig bra utgangspunkt for å gi våre elever den kompetansen som trengs, for å fylle det behovet, sier gründeren bak Realgymnaset, Jan Vikström.

Målet er at samarbeidet med Nordic Choice Hotels skal bli en del av skolens standardtilbud i hele Sverige. Utdanningen vil også gi generell studiekompetanse.

Foto: Petter A. Stordalen på Realgymnaset i Stockholm. Foto fra Nordic Choice Hotels.