Økohotell bygget av containere fra lasteskip

Valparaiso er Chiles viktigste havneby, og hver dag strømmer lasteskip inn fra hele verden. Når skipene forlater havnen, setter de igjen containere, som blir til store berg av forsøplende metall. Containerne har en levetid på cirka 15 år, før de blir ubrukelige. I det historiske området Cerro Mariposas, startet et kreativt og bærekraftig prosjekt, for å få bukt med problemet med gjenværende containere, som forsøplet området, skriver KLM i en pressemelding.

I september åpnet WineBox Valparaiso, regionens første økohotell, oppbygd av gjenværende containere fra lasteskipene. Initiativtageren til hotellet er Grant Phelps fra New Zealand. Phelps har vært bosatt i Valparaiso i 16 år, og har lenge reagert på det voksende berget av gjenværende lastecontainere, som har hatt en negativ innvirkning på bybildet. Ambisjonen med WineBox var å skape et bærekraftig alternativ til de tradisjonelle hotellene, og forvandle et av Valparaisos fattigste områder til en turistattraksjon.

– Målet med Great News-kampanjen vår, er å løfte frem de små, men betydningsfulle historiene, som ellers ikke hadde nådd oss her hjemme i Norge. Containerhotellet er et utmerket eksempel på en slik historie. Denne nyheten angår oss særlig, ettersom bærekraft er noe vi i KLM brenner for og vil oppfordre til, sier Emmelie Johansson, markedssjef for Air France KLM i Norden.

Selvforsynende vinproduksjon

Hotellet har fått navnet Winebox, fordi det er selvforsynende innen vinproduksjon. Produksjonen skjer i hotellets kjeller, og forventes å kunne produsere 42.000 flasker vin hvert år. Hotellet er bygget opp av 25 gjenværende containere, som er forvandlet til fargeglade hotellrom, med utsikt mot Stillehavet. Hvert rom forteller en unik historie, da de faktisk er fraktet jorden rundt, før de havnet i Valparaiso. Innredningen og møblene er laget av 3000 lastepaller i tre, og rommene er isolert med resirkulert avispapir.

Foto: Fra en av terrassene på Winebox i Valparaiso. Foto fra KLM Air France.