14 prosent passasjerøkning for Norwegian i oktober

Norwegian legger bak seg nok en måned med over tre millioner passasjerer. Totalt reiste over 3,1 millioner passasjer med selskapet i oktober, en økning på 14 prosent fra samme periode i fjor. Veksten er størst på interkontinentale ruter, der økningen er på hele 56 prosent, skriver flyselskapet i en pressemelding.

Totalt 3.148.511 passasjerer reiste med Norwegian i oktober, 381.768 (14 prosent) flere enn i samme måned i fjor. Den totale trafikkveksten (RPK) økte med 29 prosent, og kapasitetsveksten (ASK) med 31 prosent. Fyllingsgraden var på 87,4 prosent.

– Det er gledelig at et økende antall passasjer velger Norwegian når de skal ut og reise. Veksten er størst på selskapets langdistanseruter, og etterspørselen er stabilt god. Konkurransen er fortsatt sterk, og global ekspansjon er viktig for å styrke konkurranseevnen, sier konsernsjef Bjørn Kjos.

Norwegian gjennomførte 99,4 prosent av de planlagte flyvningene i oktober, og punktligheten var på 78,3 prosent. Selskapets flåtefornyelse fortsatte denne måneden, med leveranse av én Boeing 787-9 Dreamliner. Med en gjennomsnittsalder på 3,6 år, er Norwegians flyflåte blant de mest moderne og miljøvennlige i verden.

Foto: Norwegians nye Boeing 737 MAX. Foto fra Norwegian.