Norwegian mottar fabrikknytt fly nummer 150 fra Boeing

Norwegian har nådd nok en milepæl. Torsdag landet selskapets fabrikknye fly nummer 150 fra Boeing på Oslo lufthavn. I 2017 har Norwegian fått 32 nye fly i flåten, skriver selskapet i en pressemelding.

Norwegian har satt 150 Boeingfly i trafikk på ti år. Torsdag landet selskapets aller nyeste Dreamliner – fly nummer 150 fra Boeing – på Oslo lufthavn, etterfulgt av en splitter ny Boeing 737-800-maskin. Dette var Norwegians siste flyleveranse for i år. Selskapet har til sammen fått 32 nye fly i flåten i 2017; seks Boeing 737 MAX, 17 Boeing 737-800 og ni Boeing 787-9 Dreamlinere.

En av de yngste og mest miljøvennlige flåtene i verden

Dagens leveranser betyr at Norwegian fortsatt har en av de yngste flyflåtene i verden, med en gjennomsnittsalder på bare 3,6 år. Nye fly er vinn-vinn, både for passasjerenes lommebok og for miljøet, ettersom drivstoffbruk reduseres.

Norwegians flåte består i dag av 145 fly. Flere fly er allerede blitt faset ut, for å gjøre plass til nyere, mer miljøvennlige modeller. Selskapet vil fortsette flåtefornyelsen i 2018.

Jobber aktivt med å redusere utslipp

Flyselskapets globale ekspansjon, og nye ruter, øker lokal turisme, skaper nye arbeidsplasser, driver økonomisk vekst og sosial utvikling. Samtidig erkjenner Norwegian sitt ansvar som en betydelig markedsaktør, og jobber med flere tiltak for å redusere utslippene per passasjer, og gjøre luftfarten mer miljøvennlig.

Den viktigste faktoren et flyselskap kan bidra med, for å redusere utslipp, er ved å investere i nye fly. I 2015 ble Norwegian kåret til det mest miljøvennlige transatlantiske flyselskapet av The International Council on Clean Transportation (ICCT).

Foto: Norwegians Dreamliner G-CKNY. Fotograf: Klaus Olsen/Norwegian.