Hurtigruten kjøper skip

Her er det nyeste tilskuddet til Hurtigruten-flåten: En nyoppusset MS «Richard With».

Skipet, som bærer navnet til hurtigrutens grunnlegger, er spesialbygget for trafikken i Kystruten Bergen – Kirkenes, skriver rederiet i en pressemelding.

MS «Richard With» ble solgt til et komandittselskap i 2002, for å få inn penger i en tid der OVDS sto overfor finansielle utfordringer. Siden den gang har Hurtigruten leid henne tilbake, gjennom en langsiktig avtale.

– Ser resultatene av omstillingen

Torsdag signerte Hurtigruten en avtale om å kjøpe skipet tilbake, gjennom sitt heleide datterselskap, Coastal 1 AS.

– De siste årene har Hurtigruten gjennomgått en stor omstilling, som vi nå for alvor begynner å se resultatene av. Nå har vi de finansielle musklene vi trenger, både for å eie skipet, og gjøre de oppgraderingene vi har gledet oss til, sier konsernsjef Daniel Skjeldam i Hurtigruten.

Skal oppgraderes

I løpet av 2018 skal MS «Richard With» i dokk, der skipet skal gjennom en total ombygging og oppgradering. Blant annet skal alle lugarene og fellesområdene oppgraderes, og skipet vil få langt flere suiter enn i dag.

Som bildet viser, er planen at suitene akterut på dekk 6 skal få store panoramavinduer og karnapper, der gjestene kan nyte utsikten til noen av verdens mest spektakulære reisemål.

– MS «Richard With» er et fantastisk skip, som har en lang karriere foran seg i Hurtigruten, sier Skjeldam.

Foto: Hurtigruten har kjøpt tilbake MS «Richard With». Dette bildet viser planen om å bygge langt flere suiter med panoramavinduer, både med og uten karnapper, akterut på dekk 6. Foto fra Hurtigruten.