Fursetgruppen overtar driften av Gamle Logen

Fursetgruppen og NCC Property Development ble i november 2017 enige om en avtale der Fursetgruppen tar over driften av Gamle Logen. Den historiske bygningen spilte en viktig rolle i utviklingen av den norske kulturidentitet gjennom det 19. århundre, og ble opprinnelig bygget som frimurerlosje, konsert- og festivitetslokale i 1836. Kjente og internasjonale kunstnere hadde sitt virke her: Edvard Grieg, Henrik Ibsen, Ole Bull, Johan Svendsen, Halfdan Kierulf, Henrik Wergeland og Bjørnstjerne Bjørnson.

Etter restaureringen i 1988 fremstår bygningen i dag i sin fordums prakt, og med sine ca 50.000 besøkende per år er Gamle Logen sentrum for mange av byens konserter, konferanser, ball og banketter. Man ønsker velkommen til personlig gjestfrihet og rike opplevelser i en ramme av historisk atmosfære og tradisjon. Bygget gjennomgikk flere års forfall, og ble etter rehabilitering gjenåpnet i 1988. Den historiske atmosfæren er gjenskapt, og Gamle Logen fremstår i dag som Oslos eldste bevarte kultur- og selskapsbygning, hvor man kan oppleve konserter og kunstneriske fremførelser, arrangere konferanser og selskaper – både av offisiell og privat karakter.

Gjøran Sæther, administrerende direktør i Fursetgruppen restaurantgruppe uttaler:
«Vi er svært fornøyde med dette tilskuddet som supplerer vår restaurant-portefølje på en god måte. Det er en stor glede å kunne ta over driften av et så veletablert selskapslokale. Med deres solide team på plass ønsker vi å videreføre Gamle Logens gode navn og rykte”.

NCC Property Development har en forpliktende avtale om drift og vedlikehold av hele bygget fram til 2037, men har nå inngått avtale med Fursetgruppen om driften av restauranten og selskapslokalene i den ærverdige bygningen. Manne Aronsson, administrerende direktør i NCC Property Development, er meget godt fornøyd med å ha fått Fursetgruppen inn på driftssiden: «Fursetgruppens erfaring og lidenskap for å drive restauranter i historiske bygninger passer perfekt for Gamle Logen. Vi ser fram til å følge deres utvikling av Gamle Logens restaurant og selskapslokaler videre».

Som selskapslokale er dette ærverdige huset i en helt egen klasse i Oslo, kombinert med atmosfære, kvalitet og service som gjør ethvert arrangement til en ubetinget suksess. De ulike selskapslokaler og saler er passende til selskaper fra 10 og helt opptil 800 personer. Kjøkkenet kombinerer tradisjon og trend i sitt arbeide, og sammen med et profesjonelt og serviceinnstilt personale sikrer de at gjestene får en helt spesiell opplevelse i en helt spesiell atmosfære.
Gamle Logen har adresse Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.

Om Gamle Logen

Gamle Logen ble opprinnelig bygget som frimurerlosje, konsert- og festivitetslokale i 1836, etter idé og initiativ fra grev Wedel Jarlsberg. Den herskapelige bygningen har adresse Grev Wedels plass i et område som var byens sentrum den gang bygningen ble reist med Børsen, Norges bank, Christiania Theater og Akershus festning som nærmeste naboer. Kvadraturen er nå i ferd med å få tilbake til sin plass i byen – et kulturelt sentrum. Gamle Logen som er vakkert utsmykket i sen-empire-stil er en av byens største og fremste festlokaler, og kan huse de fleste av byens fester, ball og jubileer.

Om Fursetgruppen

Fursetgruppen er en veletablert og ledende restaurantgruppe i Norge. I dag består gruppen av 22 ulike konsepter, hvert sted med sin egen sjel og karakter og med fokus på et høyt kvalitets – og kompetansenivå. Gjestenes totalopplevelse er i fokus og virksomheten er basert på å utvikle skreddersydde opplevelser med fellesnevneren – maten, vinen og rammen rundt.

For mer informasjon, se www.fursetgruppen.no

NCC

NCC Property Development utvikler, leier ut og selger næringseiendommer i vekstmarkeder i Norden. Med kvalitetsløsninger som skaper verdi for våre kunder og samfunnet, skaper vi langsiktige og bærekraftige miljøer som både mennesker og bedrifter trives i. Vi er med på å bygge morgendagens samfunn – et sted å leve og arbeide der livskvaliteten er det viktigste.

NCC i Norge er et av Norges største entreprenør- og eiendomsutviklingsselskap. I 2015 hadde NCC i Norge en omsetning på ca. 8,8 milliarder kroner og rundt 2 400 ansatte. Selskapene i Norge er datterselskap av NCC AB.

For mer informasjon, se www.ncc.no