Scandic gjør det mer tilgjengelig å reise i Norden

Søndag 3. desember var FNs internasjonale dag for funksjonshemmede. Scandic jobber hver dag for å forbedre tilgjengeligheten ved sine hoteller, og nylig har hotellkjeden doblet antallet mobile lifter for gjester med spesielle behov, skriver den i en pressemelding.

– Arbeidet for å sikre universell tilgjengelighet, er viktig. I Scandic arbeider vi hver dag for å gjøre hotellene våre tilgjengelig for alle. Det er en viktig målsetting for oss, sier Svein Arild Steen-Mevold, administrerende direktør i Scandic Norge.

For å forbedre tilgjengeligheten ved sine hoteller, har hotellkjeden doblet antallet mobile lifter på utvalgte hoteller i Norden. Nå tilbyr kjeden i alt 36 lifter, fra Tromsø i Nord-Norge, til Berlin i Tyskland. Syv av disse heisene, som hjelper gjester med funksjonsnedsettelse å komme seg inn og ut av sengen, finnes på norske hoteller.

– Å bo på hotell med rullestol, er ikke alltid problemfritt. Ved å doble antallet lifter på hoteller i Norden, håper vi å kunne forenkle og forbedre reisen for flere av gjestene våre, sier Magnus Berglund, tilgjengelighetsdirektør i Scandic Hotels.

Tester egne hoteller

For å markere viktigheten av FNs tilgjengelighetsdag har Scandic nok en gang utfordret flere av sine hotelldirektører til å teste sitt eget hotell – i rullestol.

– For å sikre at hotellene våre er så tilgjengelige som mulig, har vi utfordret flere av hotelldirektørene våre til å teste sine egne hoteller i rullestol. Slik får de selv erfare hva som fungerer, og hvilke utfordringer man støter på som rullestolbruker ved hotellet. Det gjør det enklere å finne bedre løsninger, sier Steen-Mevold.

Egen tilgjenglighetsstandard

Som første hotellkjede i verden, har Scandic innført en tilgjengelighetsstandard. Standarden er en sjekkliste med 135 punkter, med formål å gi gjester med spesielle behov et høyt servicenivå.

– Å bo på hotell skal være en mulighet for alle. Tilgjengelighetsstandarden vår omfatter derfor hele Scandics tilbud. Arbeidet vårt med tilgjengelighet, har vunnet flere priser, både under European Diversity Awards og World Responsible Tourism Award. Det er motiverende, for det viser at tilgjengeligheten vår har blitt bedre, sier Berglund.

Foto: En mobil lift hos Scandic. Foto fra Scandic Hotels.