Norwegian starter direkterute mellom Bergen og Madrid

Til våren blir det mulig å fly direkte fra Bergen til Spanias hovedstad, Madrid, forteller Avinor Bergen lufthavn Flesland i en pressemelding.

Ruten har oppstart torsdag 25. mars, og vil ha to avganger i uken fra Bergen, torsdag og søndag.

Kommersiell direktør i Norwegian Thomas Ramdahl forteller at Norwegian lenge har hatt etterspørsel på Madrid via Oslo og København, og har nå valgt å starte direkte, også fra Bergen.

– Vi starter ruten, både for Vestlendinger som kan reise ut fra Bergen, men også for å fremme Norge og Bergen som destinasjon, sier han.

Reiselivet i Bergen melder om stor interesse fra spanske turoperatører, økning i spanske gjestedøgn i regionen, og viser til at spanierne både er vant til å reise, og har fått bedre økonomi.

Også lufthavndirektør Aslak Sverdrup ved Bergen lufthavn Flesland understreker den økende spanske interessen for Vestlandet.

– Vi har store forventninger til den nye direkteruten. Vi har de siste årene også merket en sterk økning av spanske turister som lander på lufthavnen, som kommer for å se Bergen og Vestlandet sier han og forteller videre:

– I tillegg vet vi at vestlendinger er blant Europas mest reiseglade, og Madrid kommer helt sikkert til å bli et svært populært reisemål, både storbyhelg og litt lengre ferier.

Foto: En av Norwegians 738-800-maskiner går inn for landing. Fotograf: Jørgen Syversen.