Nordic Choice Hotels oppretter juridisk støttefunksjon for utvisningstruede medarbeidere

Related Post

Egen juridisk hjelpefunksjon er opprettet for medarbeidere i Nordic Choice Hotels uten varig oppholdstillatelse. Funksjonen er et resultat av at mange av konsernets hoteller har medarbeidere som har fått avslag på oppholdstillatelse. En av dem er Ali Popal i Visby i Sverige. Funksjonen er derfor oppkalt etter ham, skriver hotellkjeden i en pressemelding.

Norsk reiselivsnæring har vansker med å finne arbeidskraft. Jakten på kompetanse innen hotell- og restaurantbransjen er blitt kritisk.

Mange av de nye medarbeiderne som er blitt ansatt de siste årene, er mennesker som har flyktet fra sine hjemland og påbegynt et nytt og bedre liv i Norden – men mange trues av utvisningsvedtak.

– Vi har flere medarbeidere vi setter pris på, som av ulike grunner trues av utvisning. For å gjøre det enklere for dem, når de og deres ledere prøver å navigere et byråkrati hos myndigheter og lovgivere det er vanskelig å forstå, oppretter vi «Ali-hjelpen». Det er juridisk bistand til medarbeidere og ledere. Vi håper dette bidrar til at flere kan føle seg trygge, og at de får sine saker ordentlig vurdert, sier Petter A. Stordalen, styreleder i Nordic Choice Hotels.

Den juridiske bistanden er oppkalt etter en medarbeider på Clarion Hotel Wisby i Sverige. Ali Popal flyktet fra Mazar-e-Sharif i Afghanistan, og havnet i Visby i oktober 2015. Siden 2016 har han arbeidet på hotellet, har lært seg svensk, fått seg bolig og fått en ny, svensk familie. Men i juli 2017 fikk Ali utvisningsvedtak, som nå er anket.

Nyheten om konsernets nye tilbud ble offentliggjort foran 3000 ansatte i Nordic Choice Hotels under helgens store personalsamling, Vinterkonferansen i Tele2 Arena, da Popal ble kåret til Årets medarbeider i hele Nordic Choice Hotels. Behovet for juridisk bistand innenfor migrasjon, har økt kraftig, så nyheten ble satt stor pris på.

– Jeg er utrolig glad i dag. Dette er den beste gaven jeg kunne ønsket meg. Det er som å være i en jungel når man forsøker å navigere seg gjennom disse utfordringene, og man er alltid redd for å gjøre feil. Vi vet at mangelfull håndtering av disse sakene kan medføre at medarbeidere blir utvist fra landet. Dette skaper stor trygghet, og kommer forhåpentligvis til å lede til at vi får beholde våre medarbeidere, sier Jessica Norgren, hotelldirektør ved Clarion Hotel Sign i Stockholm.

Foto: Petter A. Stordalen overrakte Ali Popal mer enn bare prisen for Årets medarbeider under helgens medarbeidersamling i Nordic Choice Hotels. Foto fra Nordic Choice Hotels.

Posted in Ukategorisert