Start reisen med gatemat fra hele verden

I dag åpnet Food Truck Festival dørene for alle som skal reise til destinasjoner etter passkontrollen. Fem «food trucks» skal tilby variert og god mat fra ulike deler av verden, informerer Avinor Oslo lufthavn i en pressemelding.

– Food Truck festival er et konsept inspirert av globale og norske mattrender. Det bringer et urbant og levende, miljø inspirert av Oslos gater på lufthavnen, med ønske om å skape en god opplevelse for de reisende, sier Per Rune Lunderby, kommersiell sjef i Avinor Oslo lufthavn.

Fem «trucks»

Det er totalt fem «trucker», som alle serverer forskjellig mat, og disse er plassert i området etter passkontrollen. Dette er et bevisst grep fra Avinor, for å gi et bedre tilbud til reisende også her.

– Vi er veldig fornøyde med at vi endelig kan åpne, og dermed få et mye bedre serveringstilbud etter passkontrollen. Alle som skal til land utenfor Schengen-området, kan glede seg til noen kulinariske godbiter, sier Lunderby.

Variert mat til varierte priser

I de fem «truckene» får man servert alt fra napolitansk pizza, saftige «buns» med egg og bacon, miniburgere, autentisk meksikansk mat og mye godt å drikke. Operatøren som skal drive det nye konseptet, har selv stor tro på at serveringen vil bli tatt godt imot blant de reisende.

– Vi har gleden av å kunne tilby internasjonal gatemat, med menyer som blir variable i både størrelse og pris, og som blir servert rett fra «trucken». Man kan enten spise i det store restaurantområdet i andre etasje, eller ta det med seg til gaten eller på flyet. Maten blir servert på en måte som gjør at du enkelt kan ta den med deg om bord, forklarer administrerende direktør i HMSHost-Umoe F&B Company, Per Christensen.

De fem matvognene vil servere:

Pizza Wheel – napolitansk pizza
Number Juan – meksikansk gatemat
Joyride – smoothies, salater, sandwicher, frukt.
Egghead and Roasted – «buns» fylt med egg, bacon, pulled pork, og diverse kjøtt.
Tailgate – lett servering av diverse mat og drikke.

Totalt kan Oslo lufthavn nå by på over 40 serveringssteder, som gir et rikt og variert tilbud til alle reisende.

Foto: Food Truck Festival på Gardermoen. Foto fra Avinor.