Reiselivsbedrifter fra Lyngen får internasjonalt miljømerke

Koppangen Brygger, Svensby tursenter og XLyngen er i løpet av høsten 2017 blitt Green Key-sertifisert. Green Key er en av de største globale miljøsertifiseringsordningene for overnattingssteder, og har til nå over 2700 sertifiserte bedrifter i 56 land, ifølge en pressemelding fra Visit Lyngenfjord.

I desember overrakte Georg Sichelschmidt, reiselivssjef i Visit Lyngenfjord, plakettene til Koppangen Brygger, Svensby tursenter og XLyngen, som bevis for sertifiseringen. Alf Fagerborg, daglig leder for Koppangen Brygger, er tydelig på at dette er et steg i riktig retning for reiselivsbedriften hans:

– Endelig er vi kommet i mål! Vi jobber hardt hver dag for å bli en miljøvennlig bedrift. Flere måneders arbeid med strategisk utvikling og fokus på gode løsninger, har ført til at vi har mottatt Green Key-diplomet. For oss er dette et viktig steg i riktig retning, mot en bærekraftig turistindustri i Lyngen, sier han.

Resultat av samarbeid

Som en del av arbeidet med å bli et bærekraftig reisemål, undersøkte Visit Lyngenfjord hvilke miljøsertifiseringer som eksisterte for reiselivsbedrifter.

– I utgangspunktet er Green Key-sertifiseringen tiltenkt store anlegg, mens det i vår region hovedsakelig finnes mindre overnattingssteder. Med støtte fra Troms og Oppland Fylkeskommune, gikk vi i sommer sammen Green Key-stiftelsen og andre aktører innen reiseliv, for å få tilpasset kriteriene. Resultatet gjør at nå kan også mindre overnattingssteder sertifisere seg, sier prosjektleder Marie Kr. Angelsen i Visit Lyngenfjord.

Håper flere lar seg inspirere

Green Key har til hensikt å fremme bærekraftig turisme, og bidra til å forebygge klimaendringer, ved å belønne og støtte virksomheter som gjennomfører positive miljøtiltak.

– Disse tre bedriftene tar bærekraft og miljøsatsing på alvor. Vi er veldig glade for at de har valgt å gå foran i utviklingen av regionen. Samtidig ønsker vi at dette skal inspirere flere til å gjøre det samme, avslutter Angelsen.

Foto: Alf Fagerborg og Koppangen Brygger i Lyngen er tildelt Green Key-plaketten. Foto fra Visit Lyngenfjord.