Ti-årsjubileum for Super Speed 1

Mandag 12. mars fylte «Super Speed» i Kristiansand ti år. Skipet har i perioden transportert elleve millioner gjester, og fraktet tre millioner biler mellom Kristiansand og Hirtshals. Skipet har også fraktet 4.080.000 tonn gods, som samlet tilsvarer nærmere 5400 kilometer med lastebiler plassert etter hverandre. I luftlinje blir det en distanse som tilsvarer strekningen mellom Oslo til Montreal i Canada, skriver Color Line i en pressemelding.

I 2008 inviterte rederiet hele byen til folkefest, da skipet ble lansert i Kristiansand. Flere tusen mennesker møtte opp i havnen, for å overvære dåpsseremonien og et spektakulært utendørs lysshow. Dagen etter gikk jomfruturen fra Kristiansand til Hirtshals, med fullbooket skip.

Lanseringen i 2008 markerte en modernisering av sjøtrafikken over Skagerrak. Det nye skipet var en del av Color Lines pågående flåtefornyelse. Når rederiet i 2019 lanserer verdenes største plug-in hybridskip, er alle linjene til Color Line mellom Norge, Tyskland, Danmark og Sverige blitt fornyet.

På ti-årsdagen etter lanseringen, blir det igjen feiring om bord på «Super Speed 1». Under seilingen 13. mars får alle gjestene servert bursdagskake, og det blir jubileumsquiz. Captain Kid er med for å underholde barna.

– Tidene forandrer seg, og vi med dem. Skip, utstyr og anlegg har endret seg de 119 årene det har vært fergetrafikk over Skagerrak. Med «Super Speed» introduserte vi et nytt, moderne og lekent konsept. Som en stor aktør, både innen reiseliv og transport, ønsker vi å ligge i forkant og bidra til bærekraftige løsninger. Det er derfor Color Line blant annet har installert landstrømanlegg i alle havnene vi operer fra i Norge, sier Trond Kleivdal, Konsernsjef i Color Line.

Color Line er i dag det eneste rederiet med norsk eierskap, norsk hovedkontor og flåte under norsk flagg, som opererer i fast, helårstrafikk mellom Norge og utenlandske havner.

Foto: Color Lines «Super Speed 1». Fotograf: Kurt Bering.