Air France og KLM satser ytterligere i Norden

Air France og KLM fortsetter å styrke sitt nærvær i de nordiske landene, og tilbyr totalt 566 ukentlige avganger til Amsterdam og Paris – med to helt nye forbindelser. Fra 26. mai kan bergensere se frem til en daglig rute til Paris med Air France, og fra 14. mai kan svenskene se frem til en daglig rute mellom Växjö og Amsterdam, skriver de to selskapene i en pressemelding.

– Vi fortsetter å styrke vår posisjon i Norden, gjennom økt flykapasitet, nye destinasjoner og bra samarbeidspartnere. Vi satser stor på det nordiske markedet, for å gi flere nordboere muligheten til å ta del i vårt verdensomspennende rutenettverk, sier Paul Terstegge, som er nordeuropeisk sjef i Air France KLM.

5. mars i år inngikk KLM et samarbeid med Widerøe – en såkalt code share-avtale for destinasjoner i Norge, som innebærer at passasjerer kan fly med begge flyselskapene på samme booking. KLM kan dermed gi kundene nye muligheter og fleksibilitet til å velge et større antall destinasjoner på sine reiser, inkludert innenriksruter til mindre destinasjoner.

Samarbeidet dekker følgende rutetilbud:

Bergen (BGO) – Tromsø (TOS), Bodø (BOO), Kristiansund (KSU), Molde (MOL), Ålesund (AES) og Florø (FRO)

Trondheim (TRD) – Tromsø (TOS), Kristiansund (KSU) og Harstad/Narvik (EVE)

Oslo (OSL) – Florø(FRO), Ørsta/Volda (HOV), Leknes (LKN), Svolvær (SVJ), Stokmarknes (SKN), Mo i Rana (MQN)

Stadig voksende nettverk

I Sverige og Finland har KLM et samarbeid med Next Jet og deres stadig voksende nettverk. I ett år nå har flyselskapene hatt en code share-avtale, som omfatter syv svenske byer, samt Björneborg i Finland.

På det danske markedet økes antall avganger med KLM fra København til Amsterdam med 48 i uken. Det betyr at KLM kan tilby sine kunder syv daglige avganger seks dager i uken, og én dag i uken med seks avganger.

Foto: Air France og KLM satser videre i Norden. Foto fra KLM.