Flaggskipet Quality Airport Hotel Gardermoen åpnet dørene etter massiv utbygging

Etter ett år med utbygging og totalrenovering, åpnet hotellkjeden Quality Hotel mandag 15. mars sitt nye flaggskip. Quality Airport Hotel Gardermoen har oppgradert og utvidet en rekke fasiliteter, og fått splitter ny nordisk drakt, heter det i en pressemelding fra hotellkjeden.

I februar 2017 satte Nordic Choice Hotels, sammen med gårdeier KLP Eiendom, i gang en ny, omfattende utbygging og totalrenovering av Quality Airport Hotel Gardermoen.

– Etter denne utbyggingen har hotellet blitt et flaggskip for en av Nordens største kjeder. Det er vi utrolig stolte av. Med alle fasiliteter på ett plan, kan vi tilby en helt rå logistikk, og levere et utrolig effektivt kvalitetsprodukt til våre gjester. I renoveringen har vi latt oss inspirere av beliggenheten vår, med norsk natur rett utenfor døren – og resten av verden kun få minutter unna, sier hotelldirektør Anne Margrethe Tveit.

Quality Airport Hotel Gardermoen er det første konferansehotellet som ble bygget i Gardermoen-området, tilbake i 1986, og har vært gjennom ytterligere tre utvidelser siden den gang.

Hotellet er nå totalrenovert, og bygget ut med nye 7000 m². Dette inkluderer topp moderne konferansefasiliteter, med store utstillingsarealer og en kongress-sal på 700 m². Inspirasjonen til hotellet er hentet fra naturen og det nordiske, hvor rolige, mørke flater brytes opp med detaljer i naturlig tre og grønne soner. Samtidig har man passet på å innlemme elementer som trekker mot det internasjonale, når man har innredet de 455 rommene, samt hotellets restaurant og bar, Brasserie X og «Granbar» med shuffleboard.

Kommunal landspensjonskasse (KLP), gjennom datterselskapet KLP Eiendom, er eier av eiendommen og har investert over 300 millioner til totalrenovering og utvidelsen av hotellet.

– Vi er veldig godt fornøyd med resultatet. Hotellet fremstår i helt ny drakt, alle funksjoner og fasiliteter er oppgradert og utvidet. Hotellet er dermed blitt et meget funksjonelt og topp moderne konferansehotell, hvor vi er sikre på at vår samarbeidspartner, Quality Hotel, vil kunne begeistre gjestene fremover, sier Christopher Raanaas, direktør for hotellforvaltning i KLP Eiendom.

Fakta

Antall rom: 455

Konferanse: 25 fleksible møterom, 500 m² utstillingsområde, 700 m² kongress-sal

Restaurant og barer: À la carte-restaurant med Brasserie X (Quality Hotel-kjedens signatur-konsept), GranBar (bar) med shuffleboard

Fasiliteter: Innendørs treningsstudio

Parkering: 300 parkeringsplasser

Arkitekt: Scenario

Åpningsdato: 15. mars 2018

Foto: Flaggskipet Quality Airport Hotel Gardermoen har åpnet dørene etter massiv utbygging. Fotograf: Jonas Berglund.