Tre uker med påskeferie i Trysil

Påsken står for tur, og i Trysil venter tre uker med påsketurister. Først er det nordmenne og danskenes påskeferie, så kommer svenskene, og siste uke fylles Trysil opp med engelskmenn og tyskere, skriver Destinasjon Trysil i en pressemelding.

I Trysil forventer man storinnrykk i påsken. Den snørike vinteren er nok en av årsakene til at destinasjonen nå ser ut til å få en økning på 20 prosent i kommersielle gjestedøgn den første påskeuka, sammenlignet med fjoråret. I tillegg er det forventet at hyttetryslingene som vanlig inntar hyttene sine i påsken. Noe som understøttes av NHO Reiselivs «påskegallup», som sier at syv av ti av dem som reiser bort i påsken, reiser på hytta.

– Det er stort sett familier på ukesopphold som legger påsken til Trysil. Vi forventer å få opp mot 60.000 gjester den første påskeuka, sier Gudrun Sanaker Lohne, turistsjef i Trysil.

Nytt påskefenomen i Trysil

Trysil har i alle år satset på internasjonale gjester, for å få jevnt med besøkende gjennom hele vintersesongen. Vinterferien har de siste årene spredt seg på tre uker, siden de ulike nasjonalitetene har ferie på ulikt tidspunkt. Nå har samme fenomen skjedd rundt påsken. Trysil tar imot påskegjester fra ulike nasjonaliteter gjennom tre uker.

– I Trysil har vi i mange år hatt to uker stappfullt med påskegjester, men i år er det faktisk tre uker. I uke 13 er det fleste nordmenn og dansker her. Så er det den tradisjonelle «svenskepåsken» uken etter, og i uke 15 kommer engelskmenn og tyskere, forteller Sanaker Lohne.

– Og engelskmenn skal på skiskole, så i år er denne uken en av de største ukene gjennom vinteren for trysilguidene. De trenger nærmere 100 skilærere på jobb!

Vår-skikjøring best i Trysil

Engelskmenn har virkelig oppdaget Trysil, og de utgjør 30 prosent av gjestmiksen på de to Radisson Blu resort-hotellene i uke 13. I uke 15 utgjør de 46 prosent.

– Vi har jobbet aktiv mot det engelske markedet i flere år. I det siste har vi hatt fokus på vår-skikjøring og den fantastisk lange sesongen vi har i Trysil. Her er det fine forhold helt ut april, til forskjell fra alpedestinasjonene. Det kan se ut som om dette budskapet har nådd frem, sier Turid Backe-Viken, salgs- og markedssjef i Skistar Trysil.

– Nå gleder vi oss til å ta imot gjestene, til det som mest sannsynlig kommer til å bli en av tidenes beste og mest snørike trysilpåsker. Vi har et tettpakket påskeprogram, med Valle-show for barna, konserter, NM i Snowboard og mange flere aktiviteter, forteller hun.

I Trysil fortsetter skisesongen i aller høyeste grad etter påsken.

– Etter påsken går det slag i slag frem mot sesongavslutning, med Trysilsmellen 19. til 22. april og Trysil Winter Final 26. til 29. april. Vår-skikjøringen i Trysil er fantastisk, smiler Backe-Viken.

Foto: Snart skal enda flere internasjonale gjester innta Trysil, som nå er et fullgodt alternativ til Alpene. Fotograf: Ola Matsson/Destinasjon Trysil.