Fem unike Fritz Hansen Signatur-suiter hos Radisson Collection Royal Hotel i København

Republic of Fritz Hansen åpner nå dørene til fem helt nye, unike Signatur-suiter hos Radisson Collection Royal Hotel i København, skriver Radisson Hotel Group i en pressemelding.

Fritz Hansens designteam står bak de fem suitene, som alle hyller designere med et spesielt forhold til selskapet og dets historie. Designerne er Cecilie Manz, Poul Kjærholm og Arne Jacobsen, sammen med ikoniske designelementer fra KAISER idell og GamFratesi. To av de fem suitene er særegne Fritz Hansen-suiter, én klassisk og én moderne, hvor møbler og kunsthåndverk fra utvalgte designere er nøye kuratert.

Hver suite er spesialbygd rundt et tema som reflekterer designernes individuelle estetikk og designkonsept. Unike møbler, lamper og tilbehør skaper rammen for hvert enkelt rom, sammen med kunstverk laget spesielt for hvert av de fem rommene. Med disse fem Signatur-suitene ønsker Fritz Hansen og Radisson Collection Royal Hotel å invitere gjestene til en estetisk designopplevelse, hvor det beste innen møbler og håndverk kan oppleves på nært hold.

– Med Signatur-suitene ønsker vi å gi designentusiaster en totalopplevelse i et veldig personlig og unikt univers, som ikke kan oppleves andre steder. Vårt designteam har nøye valgt alle materialer, farger, møbler og tilbehør, og også trukket om møbler og skapt særegen design, kun for dette prosjektet. Gjestene kan blant annet få oppleve den første Svane-stolen, trukket i fløyel, for å nevne ett eksempel, sier Christian Andresen, designsjef hos Fritz Hansen.

Signatur-suite 1206 – Poul Kjærholm

Rommet kombinerer både den nordiske estetikken og kjærligheten til de naturlige materialene, som var så viktige gjennom hele Poul Kjærhjolms karriere.

Blå, grå og brune toner spilles sammen i det mørke, men varme rommet, der klassiske designskatter, som PK22TM, PK31TM, PK91TM og PK33TM, er slått sammen med KAISER idell og utvalgte Lightyears-lamper. De to PK22-ene er kledd i et grått materiale, som er unikt for denne suiten. PK31-sofaen er laget i spesialbrunt skinn, med navnet Extreme, mens PK91 og PK33 står i vakkert, silkeaktig, mykt og grått skinn – alt valgt spesielt for denne Signatur-suiten.

På veggen henger et kunstverk som viser naturen som inspirerte Poul Kjærhjolm.

Signatur-suite 1006 – Cecilie Manz

I denne suiten hilser en lett, lys og feminin visjon gjestene velkommen, med et fargetema dominert av rosa, hvitt og blekgrått, blandet med naturlig tre. Det spesialdesignede interiøret består blant annet av Cecilie Manz’ puff i nye farger og Minuscule-stolen i nye stoffer. Essay-bordet i solid eik, og Caravaggio-lampene som belyser rommet, passer fint sammen med keramikksamlingen, som til sammen skaper en hjemmekoselig og innbydende atmosfære. Alt designet av Cecilie Manz.

Cecilie Manz har bidratt med en collage som forteller historien om materialene, teksturene og fargene som inspirerer henne. Collagen forteller historien om en av Danmarks mest interessante moderne designere.

Signatur-suite 1106 – Arne Jacobsen

Til ære for Arne Jacobsen, arkitekten bak Radisson Collection Royal Hotel, har Fritz Hansens designteam valgt å løfte frem sine mest ikoniske møbler, i et oppdatert og moderne uttrykk, med nye materialer og farger. Den verdensberømte Egg-stolen er blitt kledd i en spesielt utvalgt skinnkvalitet, mens Serie3300-sofaen nå finnes i en elegant, dyp fiol-farget ullversjon. For første gang er Svane-stolen polstret i fløyel, og Arne Jacobsens salongbord finnes også med marmortopp i denne suiten. Ved hjelp av disse ikoniske elementene, er suiten en eksklusiv og moderne oase, i et av verdens mest stilfulle landemerker for design; Radisson Collection Royal Hotel.

Signatur-suite 506 – Fritz Hansen Contemporary

Kombinasjonen av dansk og spansk design skaper en uformell atmosfære i denne suiten, som har en moderne blanding av unike møbler.

Hvite KAISER idell-lamper hilser gjestene velkommen i denne moderne tolkningen av en hotellsuite. Presentert som vegg-, anhengs-, gulv- og bordlamper, er hele rommet belyst av ikonisk Bauhaus-design. Unike sofabord i massivt tre med marmorplater, laget av Fritz Hansens designteam, er et estetisk midtpunkt i rommet. Suiten er også full av Jaime Hayon-møbler, som lenestolen Ro, Favn-sofaen, og et særegent Analog-bord. På veggen henger et spesialdesignet teppe, brukt som veggdekorasjon.

Signatur-suite 1306 – Fritz Hansen Classic

Denne suiten forteller historien om nesten 150-års tradisjon med møbler og design. Konseptet bak Fritz Hansen Classic-suiten er samlet på et mood board, som henger på den ene veggen i rommet.

Laget spesielt for denne suiten finnes blant annet Lune-sofaen, som nå har fått ben i mørk beiset eik. KAISER idell-lampen og Objektet-salongbord er begge i nye varianter, som ennå ikke er blitt introdusert for markedet. De runde sofabordene med marmorplater er også spesiallaget for denne Fritz Hansen-suiten. Alt i alt tilbyr Suite 1306 en unik opplevelse, som kombinerer det aller beste innen moderne møbeldesign, som ikke kan oppleves noe annet sted.

Om Republic of Fritz Hansen

Fritz Hanse er et eksklusivt varemerke, som ble grunnlagt i Danmark i 1872, med oppdrag om å lage tidløs design. I dag er Fritz Hansen en global aktør, med konseptbutikker over hele verden. Fritz Hansen-samlingen består av verdensberømte klassikere og moderne møbler, utviklet i samarbeid med ledende designere, som Arne Jacobsen, Poul Kjærholm, Piero Lissoni, Kasper Salto og Jaime Hayon. Fritz Hansen tilbyr også et eksklusivt utvalg av hjemmeinnredning. I 2015 kjøpte Fritz Hansen den danske lysprodusenten Lightyears, som produserer moderne lamper med danske og internasjonale designere, som Cecilie Manz, GamFratesi, Jo Hammerborg, Iskos-Berlin, KiBiSi, Jørn Utzon og Christian Dell.

Om Radisson Collection Royal Hotel, København

Radisson Collection Royal Hotel ble designet av den verdenskjente danske arkitekten Arne Jacobsen, og åpnet i 1960. Det elegante, moderne hotellet er et førsteklasses sted å bo for dem som besøker Danmarks hovedstad. Byens største attraksjoner, inkludert berømte Tivoli, er bare en kort tur unna, til fots eller med tog, og avstanden til Københavns flyplass (CPH) er åtte kilometer.

Les mer her.

Foto: Fra Signatur-suite 1006 på Radisson Collection Royal Hotel i København. Foto fra Radisson Hotel Group.