Rekordmange vil selge Norge til verden

Neste uke går startskuddet for Norwegian Travel Workshop (NTW) i Stavanger, hvor rekordmange norske reiselivsaktører møter turoperatører fra hele verden.

– Norge er i vinden, og deltagelsen viser at stadig flere vil være med på den gode utviklingen, sier Bente Bratland Holm, reiselivsdirektør Innovasjon Norge, i en pressemelding.

Årets rekorddeltagelse på NTW vitner om stor interesse for å selge Norge som turistdestinasjon. 350 norske representanter skal møte turoperatører fra 30 ulike land, gjennom over 8000 forhåndsbookede avtaler i løpet av arrangementet.

Reiselivet stadig viktigere i Stavanger-regionen

NTW tildeles en ny destinasjon hvert år, og Stavanger-regionen er arrangør for det 46. arrangementet. Årets tildeling anerkjenner blant annet regionens store vilje til omstilling og satsing på et helårlig reiseliv.

– Reiselivet blir stadig viktigere for hele Stavanger-regionen, og NTW er en gigantisk visningstur, hvor vi får vist variasjonen av attraksjoner og aktiviteter, sier Elisabeth Saupstad, reiselivsdirektør i Region Stavanger, og fortsetter:

– Regionen er som skapt for «adventure by day, luxury by night», og det opplever vi at besøkende i stadig større grad benytter seg av.

Innovasjon Norge trekker frem at regionen viser bredden av norsk reiseliv på en imponerende måte.

– Stavanger-regionen byr på stor variasjon, fra naturikoner, som Preikestolen og Trollpikken, til Michelin-restauranter og nyskapende street art. Regionen representerer Norge på en utmerket måte, sier Holm.

En effektiv møteplass

NTW fortsetter å være en av de viktigste møteplassene, hvor norsk reiseliv møter turoperatører fra hele verden.

– NTWs økende popularitet viser at det fremdeles er slik at vi ønsker å treffe dem vi skal samarbeide med, og oppleve produktene som skal selges. NTW er en effektiv møteplass, og ikke minst en god arena for salg, fortsetter Holm.

I løpet av dagene får deltagerne muligheten til å oppleve hele Stavangerregionen gjennom ulike aktiviteter, som  Nuart street art tour, matsafari i Ryfylke, fjord cruise, samt vandreturer til både Trollpikken og Preikestolen. I tillegg arrangeres visningsturer i hele Norge, før og etter NTW.

Fakta om NTW:

Norwegian Travel Workshop (NTW) er reiselivets viktigste møteplass, og arrangeres årlig av Innovasjon Norge, i samarbeid med det lokale destinasjonsselskapet.

Årets NTW foregår 16. – 19. april.

NTW er en lukket workshop, basert på over 8000 forhåndsbookede avtaler, mellom 355 utenlandske turoperatører fra 30 nasjoner og 350 norske selgere (2018).

Arrangement i 2018 er nummer 46 i rekken.

Stavanger har arrangert NTW tre ganger tidligere: 2006, 1997, og 1983.

Foto: Sabi Omakase i Stavanger. Foto fra Innovasjon Norge.