Quality Hotel lanserer stemmestyring i konferanselokalene

Snart kommer den stemmestyrte assistenten Amazon Echo til konferanselokalene til Quality Hotel. Fra og med onsdag 2. mai kommer fire av kjedens hoteller til å utrustes med teknologi som gjør det mulig for konferansegjester å kommunisere med personale, bestille kaffe eller velge musikk via stemmekommando. Tjenesten er et ledd i kjedens arbeid med å utvikle spennende tjenester, som bygger på ny teknologi.

Ifølge Google gjøres 20 prosent av alle mobilsøk via stemmestyring. Som et svar på denne utviklingen, gjennomfører Quality Hotel et pilotprosjekt, der stemmestyrte assistenter installeres i konferanseavdelingene på Quality Hotel 11 & Eriksbergshallen i Gøteborg, Quality Hotel View i Malmø, Quality Hotel Friends i Stockholm og Quality Airport Hotel Gardermoen. Med tjenesten kommer gjestene til å kunne styre tekniske funksjoner, samt få personlig service gjennom å snakke til en Amazon-enhet, som i sin tur kommuniserer med hotellets personale via sms. Etter at Amazon Echo er blitt testet på de utvalgte hotellene, kommer tjenesten og funksjonaliteten til å vurderes. Om testen er vellykket, skal teknologien introduseres på samtlige Quality Hotels i Skandinavia, heter det i en pressemelding fra kjeden.

– Vi befinner oss i en tid der etterspørselen og bruken av stemmestyrte assistenter vokser kraftig. Med vår ambisjon om å ligge forrest i den teknologiske utviklingen, undersøker vi stadig nye løsninger som kan forenkle, effektivisere og løfte opplevelsen for våre gjester. Amazon Echo gjør det lettere og morsommere for våre hotellverter og møteentusiaster å komme i kontakt med hverandre, og å få kjapp respons. Dette er et supert eksempel på hvordan teknologi kan brukes til å forbedre serviceopplevelsen på hoteller, sier Henrik Ståhl, driftsdirektør i Quality Hotel.

I tillegg til å komme i kontakt med hotellets personale, kommer gjestene også til å kunne få direkte svar på sine spørsmål, enten det gjelder været, børsutviklingen på New York Stock Exchange eller raskeste rute til flyplassen. Teknologien kommer til å utvikles, og etter hvert vil ny funksjonalitet og tjenester tilkomme. Systemet er selvlærende, og kommer til å forbedres for hvert spørsmål som kommer inn, noe som betyr at en innkjøringsfase må påregnes.

– Vi kommer til å håndtere systemet på samme måte som når vi introduserer og lærer opp en ny medarbeider. Med stort hjerte, pedagogikk og åpenhet kommer vi til å minimere risikoen for at gjesten møtes med «Nå forstår jeg ikke hva du sier», og heller får fullgod og effektiv service. Ettersom mange mennesker er på konferanse hver dag, er et hotell det perfekte stedet for å teste ny teknologi og brukervennlighet. Vi gleder oss til å lære sammen med Amazon Echo og våre gjester, avslutter Ståhl.

Foto: Henrik Ståhl, driftsdirektør i Quality Hotel. Foto fra Quality Hotel.