Widerøe scorer i England

Widerøe åpner ny rute mellom Bergen og Liverpool, med avspark 17. august. Skandinaviske fotballsupportere får en raskere og enklere vei inn til hjertet av engelsk fotball, kun en knapp fotballkamp unna.

Widerøe fortsetter mulighetene selskapets nyanskaffede jetfly tillater, og åpner nok en ny direkterute fra Bergen. I tillegg til de tidligere kunngjorte rutene til Hamburg, München, Billund og Göteborg, som starter denne sommeren, åpner nå flyselskapet ruten Bergen – Liverpool, skriver de i en pressemelding.

– Dette vet vi blir tatt godt i mot av mange fotballglade vestlendinger.?Vi har over tid hatt dialog med Liverpool John Lennon Airport (LJLA) om flyrute til Norge,?og deler gleden over at Widerøe?nå åpner direkterute mellom Bergen og Liverpool. Liverpool er stor på fotball, men byen har jo så?mye mer. Byen er også?et mekka for historie, musikk og shopping, sier Tore Hansen, daglig leder i Liverpool FC Supporters Club Norway.

På de to ukentlige rundturene mellom Bergen og Liverpool vil Widerøe benytte selskapets nye regionale jetfly, Embraer E190-E2, med 114 seter. Ruten er den eneste direkteruten til Liverpool fra Skandinavia.

– Vi er veldig glade for at Skandinavias største regionale flyselskap velger å opprette en ny rute mellom Liverpool John Lennon Airport og Bergen, sier John Irving, administrerende direktør for LJLA.

– De to ukentlige rundturene vil gi passasjerer fra hele Nord-England en flott måte å besøke Bergen på, samt videre tilgang til fjordene og det populære cruisemarkedet derfra. Samtidig åpner dette for reisende fra hele Norge til å besøke Liverpool og den nordvestre regionen av England, via regionens raske, enkle og vennligere flyplass, avslutter han.

– Vi ser frem til å knytte Liverpool og Bergen tettere sammen med vår nye rute. Et mangfold av historiske opplevelser, imponerende arkitektur, shopping og musikk venter våre passasjerer, kun en flytur unna. Regionen oser av fotballentusiasme, og flyplassen er et utmerket utgangspunkt, enten du støtter byens helter, Liverpool FC, Everton FC eller nabobyens Manchester United FC og Manchester City FC, forteller kommersiell direktør i Widerøe, Christian Skaug.

Bergen-Liverpool fredager kl. 06:45 ankomst Liverpool 07:30
Liverpool-Bergen fredager 08:05 ankomst Bergen 10:45

Bergen-Liverpool mandager kl. 19:35 ankomst kl. 20:20
Liverpool-Bergen mandager kl. 21:00 ankomst kl. 23:40

Priser fra kr. 699,- én vei. Billettene er tilgjengelig for booking på wideroe.no

Foto: Widerøes Embraer E190-E2 på Bergen lufthavn. Foto fra Avinor.