Nordic Choice Hotels brygger øl på brødrester

Som en del av kampen mot matsvinn, har Nordic Choice Hotels brygget øl på brødrester fra hotellene. 80 kilo brød er blitt til nesten 3000 flasker øl.

Ølen, som har fått navnet No Crumbs Left, er brygget på Klackabacken Brewery i Kristianstad, og vil være tilgjengelig på utvalgte Nordic Choice-hoteller. Ølen serveres også i forbindelse med EAT Food Forum i Stockholm 11.-12. Juni, ifølge en pressemelding fra hotellkonsernet.

80 kilo tørket brødrester

Reduksjon av matsvinn er et av hovedtemaene på årets EAT Stockholm Food Forum.
I fire år har Nordic Choice Hotels støttet ulike entreprenører gjennom Local EAT Award. I år har konsernet selv stått for innovasjonen, med en velsmakende løsning på en konkret utfordring i egen bransje.

– Vi jobber kontinuerlig med å finne nye løsninger for å kutte matsvinn i alle våre hoteller. Når vi nå brygger øl på brødrester, er det ett av flere tiltak for å redusere matsvinnet. Dette vil også bidra til å nå målet om 20 prosent reduksjon i matavfall innen 2020, sier Director of Sustainability i Nordic Choice Hotels, Cathrine Dehli.

Prosjektet er et pilotprosjekt, der fire hoteller i Skåne har bidratt med totalt 80 kilo tørket brød-rester, som har gitt cirka 1000 liter øl.

– Matsvinn er et stort problem i hele hotellbransjen. Produksjon av krutonger er en vanlig måte å benytte seg av brødrester på. Men det er grenser for hvor mye krutonger et hotell kan servere. Vi håper at vi på sikt vil vi kunne skalere pilotprosjektet, slik at ikke én eneste brødsmule går i søpla, avslutter Dehli.

Følgende hoteller vil servere ølen:

Quality Hotel Grand, Kristianstad
Clarion Collection Hotel Temperance, Malmö
Clarion Hotel & Congress Live, Malmö
Quality Hotel Globe, Stockholm
Nordic Light, Stockholm
Clarion Hotel Wisby

Foto: Matavfall. Foto fra Nordic Choice Hotels.