Quality Hotel 33 feirer ti år på Økern med ukelang feiring

Denne måneden er det ti år siden Quality Hotel 33 åpnet som hotell på Økern i Oslo. Jubileet vil markeres på hotellet hele uken, med feiring og bursdagskake til gjester og naboer.

Quality Hotel 33 fyller i år ti år som hotell, men bygningen har vært en bauta på Økern siden oppføringen i 1968. Bygget var frem til 2008 mest kjent som hovedkontoret til Standard Telefon og Kabelfabrikk (STK), og arkitekten bak var Erling Viksjø. Viksjø er blant annet kjent for å stå bak tegningen av regjeringsbygget, som deler den samme rå og brutale stilen som Quality Hotel 33.

Den unike arkitekturen er bevart, også etter ombygging til hotell, og i 2012 ble hotellet belønnet med den prestisjefylte kulturarvprisen, Olavsrosa, fra Norsk kulturarv. Begrunnelsen var at hotellet var et «forbilledlige transformasjonsprosjektet», hvor arkitekturen både har ivaretatt, og fremhevet Erling Viksjøs originale naturbetong og sentrale rom.

Quality Hotel 33 er i dag et unikt konferansehotell, med 242 overnattingsrom, konferansekapasitet for opp til 980 personer, og Top Floor Restaurant & Bar, med utsikt over hele Oslo, så vel som nærområdet i Groruddalen.

– Mange blir overrasket over den unike arkitekturen, og ikke minst atmosfæren på hotellet. Stilen til Viksjø, preget av stein og betong, står i stor kontrast til smilene og arbeidsgleden som møter deg når du kommer inn hotelldøren, sier hotelldirektør Annelie Tell.

– Det er utrolig hyggelig når gjestene kommer bort til oss, kommenterer detaljer på bygget, og vil høre mer om byggets historie, fortsetter hun.

Feiring med kake og konkurranse

Hotellets offisielle bursdag var 6. juni 2018, men Quality Hotel 33 velger å markere jubileet hele uken fra 11. til 15. juni, med en tradisjonell feiring, sammen med gjester og naboer. Naboer er hjertelig velkommen til å komme innom hotellet for et kakestykke, og prøve lykken i hotellets lykkehjul, hvor hele ti hotellovernattinger ligger i potten.

– Vi ønsker å markere jubileet med feiring for både gjester og ansatte, og jeg kan ikke tenke meg en bedre måte å feire ti år på. Jeg vil takke alle nåværende og tidligere gjester og medarbeidere for ti fine år her på Økern. Noen av våre ansatte har faktisk vært med helt fra starten, da hotellet åpnet i 2008! Dørene våre er selvfølgelig åpne hele døgnet, men jeg håper så mange som mulig tar turen innom oss i løpet av uken, for å feire, avslutter Tell.

Foto: Team ?Quality Hotel 33 feirer ti år på Økern med ukelang feiring. Foto fra Quality Hotel.