Norges første hotell med Safehotels Premium Certification

Radisson Blu Royal Hotel på Bryggen i Bergen har i en årrekke jobbet aktivt for å opprettholde et høyt sikkerhetsnivå. Nå er hotellet, som det første i Norge, tildelt Safehotels Premium Level Certification.

Sertifiseringen bekrefter at hotellet har gjort nødvendige og viktige tiltak, for å sikre at både gjester og ansatte blir godt ivaretatt, dersom noe uforutsett skulle inntreffe, samt at hotellet jobber aktivt for å forebygge risiko.

– Å sørge for et høyt sikkerhetsnivå, og ta vare på våre gjester og medarbeidere, er første prioritet for oss. Denne sertifiseringen bekrefter at vi har gjort nødvendige tiltak for å sikre at tryggheten og sikkerheten til våre besøkende og team-medlemmer er godt ivaretatt, forteller hotelldirektør Nina Askvik.

Safehotels gir en objektiv tredjepartsevaluering av hotellers og konferansesteders sikkerhetsstandard verden over – og dekker alle viktige aspekter ved hotell- og konferansesikkerhet.

I løpet av de siste årene er mer enn 200 Radisson-hoteller blitt Safehotels-sertifisert verden over. Bare i Norden er nær halvparten av alle hotellene allerede sertifisert. For snart fem år siden ble Radisson Hotel Group (tidligere Carlson Rezidor Hotel Group) den første store hotellkjeden i verden som inngikk en samarbeidsavtale med Safehotels.

Radisson Blu Plaza Hotel i Oslo var det første hotellet i Norge som ble sikkerhetssertifisert, og i dag er over 200 av hotellene i kjeden Safehotels-sertifisert.

Økt gjestesikkerhet

I sertifiseringen inngår blant annet oppdatering av sikkerhetsprosedyrer, gjennomgang av sikkerhetsrutiner, kriseberedskap og vedlikehold, samt forebyggende sikkerhetstiltak. Bevisstgjøring av de ansatte, på områder som brannsikkerhet og førstehjelp, står også sentralt i Safehotels-sertifiseringen.

Sikkerhetsarbeidet bygger på de allerede eksisterende sikkerhetstiltakene ved hotellene. Safehotels vurderer også hotellenes eksisterende sikkerhetsprogram. Hvert år reviderer Safehotels hotellenes sikkerhetsarbeid, og gjennomfører kontrollbesøk, for å sikre tett oppfølging og oppdatering av sikkerhetsarbeidet.

I dag er mange av Radisson Blu- og Park Inn by Radisson-hotellene verden over, og i Norge, Safehotels-sertifisert. I Norge er blant andre følgende hotell sertifisert:

Radisson Blu Plaza Hotel, Oslo
Radisson Blu Royal Hotel, Bergen
Park Inn by Radisson Oslo Airport, Gardermoen Hotel
Park Inn by Radisson, Oslo Sentrum
Radisson Blu Atlantic Hotel, Stavanger
Radisson Blu Park Hotel Fornebu, Oslo
Radisson Blu Royal Hotel, Stavanger
Radisson Blu Hotel Oslo Alna
Radisson Blu Airport Hotel, Oslo Gardermoen

Om Safehotels Alliance

Safehotels Alliance AB er et svensk selskap, som ble stiftet i februar 2001. Selskapet ble dannet etter år med omfattende research av reise- og hotellbransjen, som viste at sikkerhet kom til å være et av de viktigste områdene bransjen må arbeide med i fremtiden. SafehotelsAlliance AB er dannet, og støttet, av erfarne og høyt respekterte aktører og organisasjoner i den internasjonale reise- og sikkerhetsbransjen. Safehotels gir en objektiv tredjepartsevaluering av hoteller og konferansesteders sikkerhetsstandard verden over – og dekker alle viktige aspekter av hotell- og konferansesikkerhet. Les mer på www.safehotels.se.

Foto: Radisson Blu Royal Hotel på Bryggen i Bergen. Foto fra Radisson Hotel Group.