Satser stort i Sunnmøres hovedstad

Nordic Choice Hotels overtar nytt hotell i Ålesund, med mål om å løfte en av Norges mest populære destinasjoner ytterligere.

Med både fjorder og fjell som omgivelser, er Ålesund en by som tiltrekker seg reisende i et stadig økende antall. Byen er en arkitektonisk perle, og det naturlige sentrum for hele Sunnmøre. Nå øker Nordic Choice Hotels sin tilstedeværelse i jugendbyen, ved å overta driften av Radisson Blu Ålesund, som 1. september blir til Quality Hotel Ålesund, heter det i en pressemelding fra hotellkjeden.

– Det er alltid med stolthet vi ønsker nye hoteller velkommen i Nordic Choice-familien, men dette er ekstra gledelig. Vi merker godt at Ålesund bare vokser i popularitet, både blant nordmenn og turister, og vi ser frem til å kunne tilby våre gjester et nytt hotell, med stort potensial og ypperlig beliggenhet, like ved hurtigrutekaien, sier Torgeir Silseth (under), administrerende direktør i Nordic Choice Hotels.

Torgeir Silseth, administrerende direktør i Nordic Choice Hotels (foto fra Nordic Choice Hotels).
Torgeir Silseth, administrerende direktør i Nordic Choice Hotels. Foto fra Nordic Choice Hotels.

Utvidet partnerskap

Quality Hotel vil stå for driften av hotellet, som eies av Midstar. Eiendomsselskapet og Nordic Choice Hotels samarbeider fra før om tolv hoteller på ni ulike destinasjoner i Skandinavia.

– Vi er glade for å kunne fortelle at vi utvider vårt partnerskap med Nordic Choice Hotels. Byttet av operatør vil gi Nordic Choices stamgjester flere nye fordeler, takket være det sterke lojalitetsprogrammet Nordic Choice Club. Vi er strålende fornøyd med hvordan Nordic Choice Hotels driver tolv av hotellene i Midstar Hotels’ portefølje, og vi ser frem til å berike Ålesund ytterligere, sammen med dem, sier Ola Stendebakken, partner i Midstar.

Hotellet ble bygget i 2000, men er oppført for å passe inn med jugendstilen som kjennetegner byen, hvor Riksantikvaren vurderer store deler til å være av nasjonal kulturhistorisk verneinteresse. Flesteparten av de 131 gjesterommene har sjøutsikt, og med både bryggerestaurant og takterrasse, kan man nyte en spektakulær utsikt.

Publikum i fokus

En 260 m² stor bankettsal inngår i totalt 650 m² konferansefasiliteter. Med konferanseeksperten Quality Hotel som driver, kan man være sikker på at møtet er i de beste hender. Sammen med Midstar vil man også starte planleggingen av videreutvikling av hotellets fasiliteter, med publikumsområdene i fokus frem mot sommeren 2019.

– Vi skal sette vårt preg på hotellet, men samtidig bevare dets egenart. Med plassering midt i sentrum, men likevel med sjøen som nærmeste nabo, ligger alt til rette for at Quality Hotel Ålesund blir et sted både sunnmøringene, businessgjester, fritidsgjester og turister møtes og trives, forteller Silseth.

Nordic Choice Hotels har fra før Quality Hotel Waterfront og Hotel Brosundet i Ålesund.

Fakta om hotellet

Antall rom: 131 rom og suiter.

Konferansefasiliteter: Elleve møterom, fordelt på 650 m², med naturlig dagslys i alle rom.

Andre fasiliteter: Restaurant, takterrasse, lobbybar og treningssenter.

Beliggenhet: Midt i Ålesund sentrum, ved siden av hurtigrutekaien, innen lett gangavstand fra byens severdigheter. Vigra flyplass er bare 18 km fra unna, og flybussen stopper ved hotellet.

Foto: Fra 1. september 2018 blir dette Quality Hotel Ålesund. Foto fra Nordic Choice Hotels.