Norwegian med passasjerrekord og høy fyllingsgrad i juli

Norwegian satte ny passasjerrekord i juli. Totalt valgte nesten 3,8 millioner passasjer å reise med selskapet denne måneden, en økning på 13 prosent, fra samme periode i fjor. Dette er det høyeste antall passasjerer i én enkeltmåned. Fyllingsgraden var på solide 93 prosent.

Totalt 3.796.283 passasjerer reiste med Norwegian i juli, 437.718 (13 prosent) flere enn samme måned i fjor. Den totale trafikkveksten (RPK) økte med 33 prosent, og kapasitetsveksten (ASK) med 35 prosent. Fyllingsgraden i juli var på 93 prosent, heter det i en pressemelding fra flyselskapet.

– Vi er godt fornøyd med at stadig flere passasjerer i Europa, USA, Midtøsten, Sør-Amerika og Asia velger Norwegian når de skal ut og reise. Det er også positivt at selv med stor kapasitetsøkning fyller vi flyene godt i hele rutenettet. Kapasitetsveksten er fortsatt høy, men i tråd med strategien er den nå i ferd med å avta noe, sammenlignet med tidligere måneder. Etter en lang periode med sterk vekst, vil vi fremover kunne høste av det vi har sådd, noe som vil komme kunder, ansatte og aksjonærer til gode, sier konsernsjef Bjørn Kjos.

Norwegian gjennomførte 99,2 prosent av de planlagte flyvningene i juli. Punktligheten var på 67,9 prosent, og ble kraftig påvirket av omfattende flyvelederstreiker i Europa.

Norwegian ble i juli for fjerde året på rad kåret til verdens beste lavprisselskap på langdistanseruter, og til Europas beste lavprisselskap sjette året på rad, av anerkjente SkyTrax.

Foto: Kabinbesetningen på en Norwegian-maskin. Foto fra Norwegian.