Scandic åpner Trondheims største hotell

Scandic Hotels befester sin sterke posisjon i Trondheim, og åpner det som vil bli det største konferansehotellet utenfor Oslo-området, med 425 rom og konferansefasiliteter på 3500-4000 m². Hotellkjeden har inngått en langsiktig leieavtale med Bane NOR Eiendom og Utstillingsplassen Eiendom, om å drifte et nytt hotell, som bygges i bydelen Nyhavna. Scandic åpner etter planen dørene til det nye hotellet i 2022.

– Det er en glede å kunne bekjentgjøre at vi skal åpne det som blir Trondheims største hotell. Vi ser frem til å styrke vår posisjon i Trondheim ytterligere, og ikke minst å bidra til å skape et nytt og spennende miljø i bydelen Nyhavna, sier Svein Arild Steen-Mevold, administrerende direktør i Scandic Hotels Norge, i en pressemelding.

Scandic er allerede godt representert i Trondheim, med Scandic Nidelven, som nylig er utvidet og kan skilte med Norges beste frokost; Scandic Lerkendal, som åpnet for fire år siden; Scandic Solsiden; Scandic Bakklandet og Scandic Hell ved Værnes, som pusses opp i disse dager, for nesten 100 millioner kroner. Scandic har utviklet seg sterkt i Norge de siste årene, og er en av landets største leverandører av konferanse- og møtetjenester. Med det nye konferansehotellet befester hotellkjeden sin posisjon ytterligere.

Ruster Trondheim for de store konferansene

Trøndelag er en viktig region for Scandic. Når det nye konferansehotellet åpner, blir det Scandics sjette hotell i Trondheim, med Værnes. Det nye hotellet får 425 rom, gode treningsfasiliteter, flere restauranter og barer, i tillegg til byens største møte- og konferansearealer, på inntil 4000 m², med største sal på over 1500 m².

– Det innebærer at Trondheim blir rustet til å ta imot flere virkelig store konferanser og kongresser, som i dag gjerne legges til Oslo eller Gardermoen, sier Steen-Mevold.

Hotellmarkedet i Trondheim er i vekst, og hotellovernattingene har økt med nesten 115 prosent de siste ti årene. Scandic-sjefen er imidlertid skråsikker på at hotellet vil bidra til å trekke enda flere reisende til Trondheim og Nyhavna, og skape positive ringvirkninger for det lokale næringslivet.

Nyhavna en ny bydel under utvikling

– Ved å etablere et stort og flott hotell, er vi sikker på å gi byutviklingen i den nye bydelen et løft, ved å skape en attraktiv møteplass for byens befolkning samt for tilreisende. Vi ser dessuten en klar tendens på markedet, til at flere konferansegjester trekker inn til de store byene. Trondheim er en by med stort potensial som konferansedestinasjon, blant annet på grunn av byens beliggenhet «midt» i landet, og de gode flyforbindelsene til øvrige landsdeler.

Med en sentral beliggenhet i nærheten av Trondheims havn, og som byens største konferansehotell, blir det nye Scandic-hotellet en sentral møteplass for både fritidsreisende og konferansegjester. Hotellet vil ligge rett ved både tog- og busstasjon, med kun fem minutters gangavstand fra Nedre Elvehavn, også kjent som «Trondheims Aker Brygge», hvor man finner både kjøpesenter, butikker, restauranter og kafeer.

Nyhavna er et område i Trondheim i stor endring. Havneområdet har vært preget av industri, men nå skal mye gjøres om til boliger og næringsvirksomhet. Den nye bydelen, med unike kulturminner og nærhet til vannet, blir en perle, både for byens befolkning og for turister.

Bane NOR Eiendom og Scandic har funnet tonen

Det er Bane NOR Eiendom som utvikler hotellet, sammen med Utstillingsplassen Eiendom. Arkitekt er Narud Stokke Wiig. Det er kun tre måneder siden Scandic kunngjorde et annet nytt hotellprosjekt sammen med Bane NOR Eiendom, Scandic Voss.

– Dette er et veldig spennende prosjekt for oss. Nyhavna har potensial for å bli en levende og attraktiv bydel i Trondheim, og et flott, nytt hotell her vil gi byutviklingen en flying start. Vi er meget fornøyd med at det er Scandic som skal drive det nye hotellet. Scandic er en av de ledende aktørene på hotellmarkedet, og har lang erfaring med å drive store, sentralt beliggende hotell, sier Petter Eiken, administrerende direktør i Bane NOR Eiendom.

Scandic og Utstillingsplassen har tidligere jobbet sammen om utvikling av flere nye hoteller, og gründer av Utstillingsplassen, Terje Haugan, er svært tilfreds med å delta i utviklingen av et nytt storhotell i Trondheim.

– Hele Nyhavna-området er det neste store transformasjonsområdet sentralt i Trondheim, og Utstillingsplassen deltar også i utviklingen av nærmere 1000 nye boliger i bydelen, sier han.

Foto: Svein Arild Steen-Mevold, administrerende direktør i Scandic Hotels Norge AS. Foto fra Scandic Hotels.