Trysil med rekordbesøk for fjerde år på rad

For fjerde året på rad slår Trysil sine egne sykkel-besøkstall. Det er hittil i år syklet over 100.000 runder på tilrettelagte og bygde stier i Trysil, en økning på 20 prosent fra i fjor. Nå står enda flere sykkelnyheter på planen.

Varmebølgene har slått mot Norge i sommer, men det har ikke stoppet turister fra å velge Trysil og sykling. Det er nå syklet 102.405 runder i sykkelanlegget i Trysil, mot 85.590 til samme tid i fjor, skriver Destinasjon Trysil i en pressemelding.

– Det har vært en fantastisk sommer i Trysil, med godt vær og mange glade gjester på besøk. Vi er svært godt fornøyd med den økningen vi har hatt i sykkelanlegget vårt så langt i sommer. Det gode sommerværet har ikke nødvendigvis vært helt optimalt for oss, men at så mange velger fjellet fremfor stranda, viser at vi har gjort noe riktig i forbindelse med sykkelsatsingen, sier Gudrun Sanaker Lohne, turistsjef i Trysil.

Sykkelhotellet øker

Det er ikke bare sykkelanlegget i Trysil som opplever en økning i sommer. Flere overnattingssteder, aktivitetsbedrifter og butikker melder om mye besøk i sommer. Sykkelhotellet Radisson Blu Resort Trysil har en økning i antall gjestedøgn på ti prosent i juni og juli.

– Vi har hatt en veldig bra sommer så langt i år. Gjestene våre er hovedsakelig familier som skal sykle. Men vi ser at mange også gir seg i kast med flere aktiviteter når de her, som vandring, golf, klatrepark og fisking. I år har vi i tillegg fått veldig mange forespørsler om hvor man kan bade i Trysil, sier Maria Åhgren, General Manager på Radisson Blu Resort Trysil.

– Nå gleder vi oss veldig til resten av sensommeren og høsten. Vi har fått bygget ut Radisson Blu Bike Park, og sykkelgjestene våre får dermed et enda bedre sykkeltilbud, rett utenfor døra, fortsetter hun.

Investerer tre millioner i 2018

Trysil har hittil investert 16 millioner kroner i sykkelprosjektet sitt. Totalt vil de ha investert 19 millioner kroner i prosjektet når 2018 er ferdig.

– Vi er bare litt over halvveis i vårt utviklingsprosjekt, og vi fortsetter å lansere sykkelnyheter i Trysil. I høst skal vi blant annet åpne enda to nye stier i Gullia, som begge får helt nye og spektakulære sykkelelementer. Vi kommer også til å starte utviklingen av et nytt sykkelområde i Fageråsen. Det blir høyfjellssykling på sitt beste. I høst åpner vi en blå sykkelsti her, som vi tror mange hytteeiere i dette området vil sette stor pris på, forteller Sanaker Lohne.

En god høst i sikte

Høsten er tradisjonelt sett en periode med veldig mange gjester i Trysil. Fjellet er på sitt vakreste, det er perfekte temperaturer for aktiviteter, og er det er flere arrangementer som står på trappene i Trysil.

– Nå gjør vi oss klare til å ta i mot høstgjestene. Hvis vi ser på statistikken fra i fjor, er vi bare halvveis i sykkelsesongen. Vi forventer mange aktive familier til Trysil i tiden fremover, forteller turistsjefen.

Foto: Sykling i Trysil er blitt stort, og det er sykling for hele familien som gjelder. Her fra Fjellrunden, en 13 kilometer lang tilrettelagt grusvei rundt Trysilfjellet. Fotograf: Hans Martin Nysæter/Destinasjon Trysil.