Storslått innvielse av nye Quality Airport Hotel Gardermoen

Torsdag 23. august feiret over 1000 inviterte gjester innvielsen av nye Quality Airport Hotel Gardermoen. Nå har hotellet ambisjoner om å doble omsetningen på det kokende konferansemarkedet.

Etter ett år med utbygging og totalrenovering, kunne Quality Airport Hotel Gardermoen ønske gjestene velkommen til den offisielle åpningen av hotellet. Totalt er det investert 350 millioner kroner i konferansehotellet, som både er oppgradert med ny nordisk drakt, og utvidet med en rekke fasiliteter. Nå satser hotellet på å vinne konferansekampen på et av Norges mest ekspansive områder, skriver Quality Hotel i en pressemelding.

– Hotellmarkedet rundt Oslo lufthavn er et viktig satsingsområde for Nordic Choice Hotels. Med utbyggingen av Quality Airport Hotel Gardermoen kan vi tilby gjestene et konferansehotell i verdensklasse, med 455 fantastiske hotellrom, 500 m² utstillingsområde og 700 m² kongress-sal. I tillegg kan gjestene nyte norsk natur rett utenfor hotelltrappa. Her kan man ta seg en løpetur i marka før frokost, og det er det ikke mange flyplass-hoteller som kan skilte, sier eier og styreleder i Nordic Choice Hotels Petter A. Stordalen.

Pensjonsselskapet KLP eier eiendommen, og har investert over 300 millioner kroner til totalrenovering og utvidelse av hotellet.

– Vi er, sammen med Nordic Choice Hotels, veldig godt fornøyd med det ferdige resultatet. Hotellet er nå et av Norges beste konferansehoteller, sier Christopher Raanaas, direktør for hotellforvaltning i KLP Eiendom.

Storslått åpning

Quality Airport Hotel Gardermoen sparte ikke på kruttet under torsdagens innvielsesfest. I kjent stil underholdt Stordalen de feststemte gjestene, som både fikk servert konsert med den verdenskjente DJ-en Matoma, og underholdning av kveldens konferansier, Herman Flesvig.

– Gårsdagens åpningsfest var en hyllest til alle de fantastiske medarbeiderne og gjestene våre. Vi er utrolig stolte av at Quality Airport Hotel Gardermoen nå befester sin posisjon som et av flaggskiphotellene til en av Nordens største kjeder, Quality Hotel. Med alle fasiliteter på ett og samme plan, kan vi tilby en helt rå logistikk og effektivt kvalitetsprodukt til gjestene våre, sier Anne Margrethe Tveit, hotelldirektør for Quality Airport Hotel Gardermoen.

Hotellet holdt åpent gjennom renoveringen, som startet i februar 2017, men åpnet for fullt i midten av mars 2018. Allerede nå har hotellet solgt mer enn 50 prosent av prognosen for 2019, og med den etterspørselen man nå erfarer, vil omsetningen trolig dobles i 2020, kontra 2016, som var siste fulle driftsår før renoveringen.

– Bedre plassering som konferanse- og eventhotell finnes knapt. Flyplassene er de nye knutepunktene, og de neste årene vil markedet på Gardermoen bli desto større. Ved siden av hotellet bygges det en 5000 dekar stor næringspark, som vil bety opp mot 40.000 arbeidsplasser. I tillegg er det få minutters kjøring til Oslo lufthavn, E6 er rett utenfor døren, og natur og turområder i umiddelbar nærhet. Det siste skal man merke i hele hotellet. Målet er at utenlandske gjester skal føle at de har opplevd Norge, selv om de ikke beveger seg utenfor hotellet, sier hotelldirektør Anne Margrethe Tveit.

Quality Airport Hotel Gardermoen er det første konferansehotellet som ble bygget i Gardermoen-området, tilbake i 1986, og har vært gjennom ytterligere tre utvidelser siden den gang. Etter totalrenoveringen er bygget utvidet med ytterligere 7000 m². Dette inkluderer topp moderne konferansefasiliteter, med store utstillingsarealer og en kongress-sal på 700 m². Inspirasjonen til hotellet er hentet fra naturen og det nordiske, hvor rolige, mørke flater brytes opp med detaljer i naturlig tre og grønne soner. Samtidig har man passet på å innlemme elementer som trekker mot det internasjonale når man har innredet de 455 rommene, samt hotellets restaurant og bar, Brasserie X og «Granbar», med shuffleboard.

Fakta:

455 fantastiske hotellrom
25 møterom
500 m² utstillingsområde
700 m² kongress-sal
À la carte-restaurant med Brasserie X
GranBar med shuffleboard, flipperspill og foosball-bord
Innendørs treningsstudio

Foto: Fra nyåpningen av Quality Airport Hotel Gardermoen torsdag 23. august 2018. Fotograf: Jonas Berglund.