Ny konserndirektør i Haut Nordic

Olav Langli (42) er ansatt som konserndirektør i Haut Nordic AS samt administrerende direktør og partner i Haut Nordic Facility Services AS. Haut Nordic er et konsern i vekst, som i dag drifter hoteller og restauranter i Kongsberg og Gjøvik, og etablerer seg nå i Facility Management-bransjen, gjennom datterselskapet Haut Nordic Facility Services AS. Langli tiltrådte stillingen 1. september 2018.

– Vi har nå en konsernledergruppe som er godt rustet til å ta konsernet inn i fremtiden. Kombinasjonen av kompetanse er helt unik og vi skal sammen skape historie, sier HAut Nordics CEO og eier, Sondre Prestegard, i en pressemelding.

Konsernet leder an med effektive hoteller for reisende som ønsker å møtes og bo i moderne og spennende omgivelser. Haut Nordics hoteller i Kongsberg og Gjøvik er en del av Nordic Choice Hotels franchise partneravtale, og inngår dermed i et av Nordens ledende hotellselskaper, med 188 hoteller på mer en 100 destinasjoner i Skandinavia og Baltikum.

I tillegg til hoteller og svært populære Magazinet Møtesenter i Kongsberg, driver konsernet også en rekke restauranter i og utenfor hotellene. Restauranthuset Glade Kongsberg er konsernets største enkeltstående restaurantprosjekt.

– Ekspansjonsplaner avgjørende

Olav Langli har 20 års fartstid innen servicebransjen, og har hatt ulike direktørstillinger i Radisson Blu. Etter sin tid som hotelldirektør, overtok han rollen som driftsdirektør i Norge, for merkevaren Comfort Hotels i Nordic Choice Hotels. De siste to årene har han ledet og utviklet Facility Services, som segmentdirektør i ISS Norge.

– Jeg valgte Haut Nordic, blant annet på bakgrunn av menneskene i konsernet, de energiske ambisjoner til eier Sondre Prestegard, samt konsernets ekspansive vekst- og etableringsplaner innen både Hotell- og Facility Management, forteller han.

– Jeg ser virkelig frem til å etablere Haut Nordic Facility Services AS. Vi har satt en ambisiøs og forpliktende visjon innen bærekraft, og gjennom innovative matkonsepter og personlig servicenivå skal vi flytte grenser for hva som er mulig innen dette segmentet.

Jetski over Grønland

– Jeg sier til mine medarbeidere at om vårt nye Facility-selskap ikke klarer å bidra som en bransjeinnovatør og bærekraft-ambassadør på en positiv måte, skal jeg personlig gå over Grønland på jetski som straff. Det er vår egen interne ambisjon og forventning som er den aller tøffeste utfordringen, sier den nytilsatte konserndirektøren.

Vokser i rekordfart

– Ansettelsen av Olav Langli er en del av konsernets nye strategi. For med satsingen innen Facility Management-bransjen gir dette Haut Nordic spennende synergier, som både eiere, partnere, kunder og kolleger vil kunne dra nytte av.

– Langli skal jobbe mest med konsernets satsing på Facility Services, men også bidra på strategisk nivå, inn i hotelldivisjonen, forklarer Sondre Prestegard, og avslutter med:

– Etableringen av vårt nye hovedkontor i Fornebuporten er en liten, men viktig strategisk beslutning i de mange spennende nyhetene som vil komme fra Haut Nordic-familien i nær fremtid.

Foto: Olav Langli, konserndirektør Haut Nordic AS. Fotograf: Per Heimly.