Kjøkkensjef på Thon Hotel Nordlys vant Arktisk Kokk 2018

Daniel Andreas Lind tok førsteplass i konkurransen Arktisk Kokk 2018, skriver Thon Hotels i en pressemelding.

– Etter å ha kommet på en andreplass under Arktisk Kokk i fjor, klarte jeg ikke å la det bli med det. Jeg ville ikke gi meg før jeg klarte å ta førsteplassen. I år klarte jeg det. Det var en fantastisk deilig følelse å vinne i år! Nå er det godt å være ferdig med treningen og konkurransen, for å gjøre Thon Hotel Nordlys klar for en hektisk sesong, sier Lind.

Konkurransen arrangeres av Arktisk Meny, og skal stimulere til bruk av arktiske råvarer. Målet er også å inspirere kokker og kjøkkensjefer til å lage nye og spennende retter.

– Daniel har gjort en kjempeinnsats, og har vært med på å posisjonere Thon Hotel Nordlys på matkartet i nord. Han er en stor inspirasjon for resten av hotellene våre, og er en fantastisk dyktig kokk, sier F&B Manager, Arne Marius Berg.

Spennende vinnermeny

Vinnermenyen til Lind besto blant annet av speket & sotet laks med gresskarpuré, syrlig grønnkål og vårløk. Tørrhengt entrecôte med brent purreløk fylt med potetkrem tilsmakt oksefett, potetkrisp, langtidsbakt sellerirot og syrlig rødbete og puré. Til dessert lagde Daniel Andreas sjokoladeganaché med blant annet solbær-cremeux, Multebær-Madeleines med hvit sjokolade og kesam-is.

Konkurransen Arktisk Kokk har vært arrangert i 18 år. Deltagerne består av kokker med arbeidssted i Nord-Norge, Svalbard eller på Hurtigruten. Førstepremien er en gavesjekk til en matfaglig reise eller opplevelse til en verdi av 15.000 kroner.

Les mer om Thon Hotel Nordlys her.

Foto: Daniel Andreas Lind jobber som kjøkkensjef ved Thon Hotel Nordlys i Bodø. Foto fra Thon Hotels.