Nå kan du enkelt sjekke størrelsen på håndbagasjen

Det kan ofte være vanskelig å finne riktig størrelse på håndbagasjen når en skal ut og reise. KLM lanserer nå en ny app, som gir reisende mulighet til å sjekke størrelsen på håndbagasjen – helt enkelt, ved hjelp av mobilen.

Appen er laget ved hjelp av AR-teknologi (augmented reality), og bruker mobilens kamera som en kvalitetssjekk på bagasjestørrelse. Kamera viser en virtuell sekk eller koffert, som indikasjon på de rette målene. Ved hjelp av kun mobilen, kan en dermed peke kamera mot håndbagasjen, for å se hvordan størrelsen stemmer overens med de målene flyselskapet tillater om bord.

Messenger kunngjorde tidligere i år at AR-teknologi skulle bli tilgjengelig gjennom deres plattform. KLM er, med sin nye bagasjesjekk, et av de første selskapene som tar i bruk denne teknologien i Messenger. Flyselskapet har også tidligere tatt i bruk kunstig intelligens, for å gjøre reisen enklere for sine kunder. Gjennom funksjonen BlueBot kan KLM-reisende blant annet bestille flybilletter på en smidig og enkel måte, gjennom Messenger. I takt med utviklingen innen AR-teknologi, ønsker KLM å videreutvikle, og forbedre sine tjenesten i fremtiden.

– Vi er veldig stolte av vårt samarbeid med Messenger, og at vi gjennom denne teknologien kan hjelpe våre kunder til en enklere reise. KLM jobber for å følge den siste utviklingen, og vi ligger helt klart i forkant i Norden. For oss handler det om å bruke ny teknologi til å utvikle nye løsninger, som er med på å forbedre servicen og opplevelsen for kundene våre, både før, under og etter reisen, sier salgsdirektør Halvor Gløersen i Air France KLM Norge.

KLMs nye bagasjesjekk er tilgjengelig på iPhone (6s og nyere), og kan enkelt finnes hos KLM på Messenger under «Plan & Book».

Se hvordan bagasjesjekken fungerer her:

Foto: Sjekk at du har korrekte mål på håndbagasjen, med AR-teknologi. Foto fra KLM.