Åpner direkterute mellom Oslo og Beijing

Det kinesiske flyselskapet Hainan Airlines åpner våren 2019 en direkterute mellom den kinesiske hovedstaden Beijing og Avinor Oslo lufthavn, med tre ukentlige avganger.

Med sine høye servicestandarder og kontinuerlig serviceinnovasjon, har Hainan Airlines vunnet Skytrax World’s 5-Star Airline-rating åtte år på rad. Etter å ha blitt medlem av Skytrax Worlds Top 10 Airlines for første gang i 2017, havnet Hainan Airlines på åttende plass i år, og ble det første flyselskapet fra Kina til å motta denne hedersbevisningen. Selskapet blir det første som flyr vanlig rutetrafikk mellom Norge og Kina, med oppstart våren 2019, skriver Avinor i en pressemelding.

– Den nye ruten fra Beijing til Oslo er den første direkteruten mellom Kina og Norge, som drives av et kinesisk selskap. Med dette får Hainan Airlines et forbedret rutetilbud mellom Kina og Europa, sier Liu Jichun, Vice President i Hainan Airlines.

– Denne nye ruten vil stimulere utviklingen av et godt økonomisk samarbeid for Kina og Norge, samt Norden, fortsetter han.

Norge mest populært for kinesiske turister

– Dette er en svært god nyhet for norsk reiseliv, næringsliv, og turisme. Hainan er et stort internasjonalt flyselskap, og dette vil også bety at enda flere kinesiske turister får muligheten til å oppleve alt Norge har å by på, sier lufthavndirektør Øyvind Hasaas ved Oslo lufthavn.

For Norge vil forbindelsene ha stor betydning:

– Norge er det landet i Norden med det høyeste antallet kinesiske turister. Denne trenden har utviklet seg svært positivt de siste årene. Derfor er det naturlig at et så stort og anerkjent flyselskap som Hainan ønsker å åpne en direkteforbindelse til Oslo lufthavn, mener Hasaas.

Gode forbindelser fra Beijing

Fra Beijing er forbindelsene videre til andre kinesiske og asiatiske reisemål veldig gode.

– Med Hainan får man veldig gode forbindelser videre til millionbyen Shanghai. Det er også gode forbindelser til mange andre byer i Kina og Asia, som er aktuelle reisemål for både norske turister og ikke minst norsk næringsliv, forklarer lufthavndirektøren.

Positivt for reiselivet

Innovasjon Norge mener direkteruter til Kina er viktig for norske turisme og reiseliv.

– Sammen med Avinor og reiselivsnæringen har vi jobbet langsiktig og målrettet på det kinesiske markedet, for å skape interesse for Norge. Det har vi lykkes med, men direkteruter er essensielt for å gjøre Norge mer relevant som reisemål hele året. Med den nye ruten tror vi at tilreisende vil bruke både mer tid og penger på å oppleve Norge, sier reiselivsdirektør i Innovasjon Norge, Bente Bratland Holm.

Kort reisevei for norsk sjømat

Etterspørselen etter norsk sjømat har skutt i været de siste årene, med 2017 som et rekordår. Den nye ruten mellom Oslo og Beijing vil bety at norsk fisk kommer enda ferskere ut til butikkene og restaurantene i den kinesiske hovedstaden og andre omkringliggende områder.

– Direkte flyrute til Kina vil være veldig positivt for eksporten av fersk norsk sjømat til det raskt voksende kinesiske markedet. Fersk fisk har kort holdbarhet, og raskere transporttid vil sikre kvaliteten på varene. Ruten er forventet å frakte sjømat til en årlig verdi av nesten 200 millioner kroner, sier Martin Langaas, direktør for flyfrakt i Avinor.

Ruten mellom Oslo og Kina vil opereres av en A330-300 med 292 seter, fordelt på 32 i businessklasse og 260 i økonomiklasse, med avganger fra Oslo lufthavn tre ganger i uken.

Bli bedre kjent med Hainan Airlines her.

Fakta om Hainan Airlines

Har over 1400 ruter i inn- og utland, til 110 byer.
Selskapet har sitt hovedsete er i Haikou.
Eneste flyselskap i Kina med fem stjerner på Skytrax-målingene.
Flyflåten består hovedsakelig av Boeing 737 og 787, samt Airbus A330.
Hainan har over 400 fly i flåten, som frakter både passasjerer og flyfrakt.

Foto: Hainan Airlines starter opp direkterute fra Oslo lufthavn til Beijing våren 2019. Foto fra Hainan Airlines.