Stor begeistring i Argentina da Norwegians første innenriksfly tok av

Norwegians første argentinske innenriksflyvning tok av fra Buenos Aires tirsdag morgen lokal tid, med kurs mot Córdoba, landets nest største by. Argentinas transportminister deltok på lanseringsarrangementet: – Takket være Norwegian, blir det enklere for folk flest å fly, sier han.

De første innenriksflyvningene ble markert i Buenos Aires, Córdoba og Mendoza, med representanter fra nasjonale og lokale myndigheter til stede, blant annet den argentinske transportministeren, Guillermo Dietrich, skriver flyselskapet i en pressemelding.

– Dette er en historisk dag for argentinsk luftfart. Et av de største flyselskapene i verden bidrar med sysselsetting og investeringer i Argentina. Byene våre vil knyttes tettere sammen, ved at flere vil få muligheten til å fly. Takket være Norwegian blir det enklere for folk flest å fly, sier Argentinas transportminister Guillermo Dietrich.

Norwegian har blitt svært godt mottatt i Argentina, både av nasjonale og lokale myndigheter, turistnæringen og argentinere flest. Selskapets satsing har også skapt mye positiv medieoppmerksomhet.

– Dette er en stor dag for Norwegian, og jeg vil takke alle i selskapet som har gjort en formidabel jobb for å få dette til. Argentina, og Sør-Amerika generelt, har et stort potensial, og vi skal nå å bidra til økt turisme, flere arbeidsplasser og verdiskaping i Argentina, et land der flytilbudet har vært begrenset. Vårt mål er å gi alle muligheten til å fly, og disse rutene gjør det nå mulig å reise mellom flere byer i Argentina til en lav pris. Nå ser vi frem til å ønske mange nye passasjerer velkommen om bord i våre moderne, komfortable og mer miljøvennlige fly, sier konsernsjef Bjørn Kjos.

Norwegian tilbyr også en direkterute mellom London Gatwick og Buenos Aires fire ganger i uken. Flere av avgangene til Buenos Aires korresponderer med Norwegians flyvninger fra Oslo, slik at reisende fra Norge også lett kan benytte seg av dette rutetilbudet.

Om Norwegian Air Argentina

I januar fikk Norwegians heleide datterselskap Norwegian Air Argentina (NAA) en driftstillatelse (AOC) fra argentinske myndigheter. Innen utgangen av året vil NAA betjene seks innenriksruter fra Buenos Aires: Córdoba, Mendoza, Iguazú, Neuquén, Bariloche og Salta. Norwegian skal benytte fire Boeing 737-800, med en gjennomsnittsalder på halvannet år. I dag har Norwegians argentinske virksomhet 120 ansatte i Argentina, mens det forventes at 230 ansatte er på plass innen utgangen av 2019.

Foto: Aldo Elias, president i det argentinske turistrådet; Gustavo Santos, turistminister; Guillermo Dietrich, transportminister; og Ole Christian Melhus, administrerende direktør i Norwegian Air Argentina. Foto fra Norwegian.