flybmi øker kapasiteten på Stavanger – Newcastle

flybmi kunngjør i dag at de vil øke kapasiteten på ruter fra Stavanger lufthavn til Newcastle med 30 prosent fra 28. oktober 2018, samt på videreforbindelser til Brussel fra Newcastle.

Den økte kapasiteten vil bidra til høyere trafikk til Newcastle gjennom hele julesesongen, spesielt når europeiske reisende samles for å oppleve byens eget julemarked, som åpner fredag 16. november, på attraksjonen Grey’s Monument i sentrum av Newcastle. Et kulturelt knutepunkt som Newcastle er også inngangsporten til det pittoreske nordøst-området i England. Priser starter fra kr 902,- én vei. Kapasitetsøkningen vil fortsette i 2019, for å møte økende etterspørsel fra forretningsreisende og fritidsreisende for hyppige frekvenser på helårlig basis, skriver Avinor i en pressemelding.

Kapasitetsøkningen vil også gjøre det mulig for kunder å reise enda enklere til julemarkeder og vinterfestivaler i Brussel. I Brussel starter julesesongen 30. november, med åpningen av Brussel vinterkunst- og julemarked, som varer til 6. januar. På dette markedet er det over 200 utstillere, som selger unik kunst og håndverk på festplassen, sammen med et tradisjonelt messeområde, i tillegg til et spektakulært lyd- og lysshow.

Det kan også forventes økt turisme fra Newcastle-området til Stavanger. Det er blant annet interesse for dem som foretrekker en mer tradisjonell atmosfære, som julemarkedet i Egersund. Her tilbys en autentisk og mer avslappet juleby-opplevelse, som preges av snødekte fjell, tradisjonelle trehus og et varmt fellesskap. Markedet går over to langhelger, fra 6. til 9. og 13. til 16. desember.

– Stavanger er et populært valg for reisende fra hele regionen. Videreforbindelser til Brussel gir god tilknytning for forretningsreisende fra Stavanger. Det er fantastiske nyheter, både for Newcastle lufthavn og våre passasjerer at flybmi har økt kapasitet til Stavanger lufthavn. Vi gleder oss til å se flere mennesker enn noensinne få oppleve denne destinasjonene i vinter, sier Leon McQuaid, leder av ruteutvikling ved Newcastle lufthavn.

– flybmi har fokus på å sikre et godt tilbud til Newcastles forretnings- og fritidsreisende, samt å knytte byen direkte til viktige forretnings- og kulturdestinasjoner i hele Europa, og plasserer også Newcastle på kartet for internasjonale reisende. Rutene i Brussel og Stavanger har vært spesielt gode operasjoner, og vi er glade for å øke kapasiteten på rutene i overskuelig fremtid, sier Antony Price, direktør for markedsføring og kunde i flybmi.

Foto: Parti fra Newcastle. Foto fra Avinor.