Petter A. Stordalen tildelt mangfoldspris

Under årets DiversityIndex Award i Malmö onsdag kveld, ble Nordic Choice Hotels-gründer Petter A. Stordalen kåret til Årets forbilde. Prisen, som er en kategori under Mangfoldsprisen, fikk han for sitt betydelige samfunnsengasjement og inkluderende personalpolitikk.

DiversityIndex Award er en svensk ideell organisasjon, som arbeider aktivt med å sette fokus på mangfold og ulike aspekter ved samfunnsansvar, heter det i en pressemelding fra Nordic Choice Hotels.

Juryen, som består av representanter fra svensk næringsliv, media, innovasjon og sosiale entreprenører ga følgende begrunnelse for tildelingen:

Prisen går til en person med stort samfunnsengasjement og inkluderende personalpolitikk. Selskapet hans ser enkeltmenneskets verdi og potensial. Dette har de blant annet vist ved å ta imot og ansette 800 nyankomne [som er en vanlig svensk betegnelse på innvandrere, red. anm.] som praktikanter.

– Denne prisen betyr utrolig mye for oss som selskap, og jeg er stolt over at DiversityIndex Award tildeler oss denne fantastiske prisen, for vårt arbeid med mangfold. Nordic Choice Hotels har tatt et aktivt valg, og vi har valgt mangfold. Vi vet at mangfold gjør oss til et bedre selskap, og takket være det, har vi i dag bransjens beste kultur, sier Petter A. Stordalen selv.

DiversityIndex Award har siden 2012 delt ut Mangfoldsprisen innen åtte ulike kategorier. Organisasjonens formål er å løfte frem gode rollemodeller, som arbeider aktivt for et mer åpent og tolerant samfunn. Årlig prisutdeling finner sted i Malmö Rådhus.