Se de norske kokkelandslagene i innspurten til VM på Oslo S søndag
Kokkelandslagene gjør de siste forberedelsene før de reiser til Culinary World Cup. (VM for kokkelandslag) i et arrangement som er åpent for publikum på Oslo S klokken 13.00 på søndag.
VM arrangeres hvert fjerde år i Luxembourg, og er blant de to viktigste konkurransene for De Norske Kokkelandslagene – i tillegg til Culinary Olympics. Årets VM gjennomføres mellom 24. og 29. november, heter det i en pressemelding fra Norske kokkers landsforening (NKL).
Kokkelandslagets største oppgave, og den mest faglig utfordrende, er Kulinarisk kunstprogram og Pastry art program. Kokkelandslaget presenterer sine kunstverk fra denne oppgaven for publikum på Oslo S klokken 13.00 kommende søndag.
Dette er det som blir presentert:
Fire forskjellige typer fingermat for seks (6) personer:
- To (2) forskjellige typer tilberedes kaldt og serveres kaldt
- To (2) forskjellige typer tilberedt varm og servert kald
- En (1) plate en del med ett (1) stykke hver for presentasjon
- En (1) kald fest / buffet tallerken for åtte (8) personer
En festlig / buffet tallerken bestående av:
- Tre hovedelementer med en garnering for hvert hovedelement
- Endestykkene som skal plasseres på tallerkenen nær representativ skiver
- Bufféplaten må serveres med salat og minst to (2) sauser eller chutney på siden.
Salat er ikke garnering, og må serveres separat. En bolle/tallerken for servering av salat, sauser og chutney må være presenterte som en del.
Tre (3) forskjellige forretter for én (1) person:
- En (1) varmstarter, der alle komponenter skal være varme, vises kaldt
- To (2) kaldstarter, hvor alle komponenter skal være kalde, vises kaldt
- En (1) lakto-ovo vegetarisk tre-retters lunsjmeny for en (1) person
Forrett skal kald eller varm, presenteres kald
Hovedrett, tilberedt varmt, presenteres kaldt
Dessert
Fine Dining Gastronomisk Meny for en (1) Person
Bestående av 5 retter
Dessert inkludert
Foto: Det Norske kokkelandslaget 2018. Fotograf: Sebastian Ludvigsen.