Scandic Hafjell vinner IA-pris – En hyllest til de ansatte

Scandic Hafjell har mottatt IA-prisen for private bedrifter i Oppland og Hedmark, for sitt arbeid med inkludering på arbeidsplassen.

– Prisen er en hyllest til de ansatte, og en stor motivasjon for oss alle til å fortsette den positive reisen, sier hotelldirektør Erik Fostervoll i en pressemelding.

Prisen deles ut av IA-rådene i Hedmark og Oppland, for å stimulere og motivere bedrifter til å arbeide aktivt for å skape et mer inkluderende arbeidsliv. Prisen er på 20.000 kroner, og skal gå til et arbeidsmiljøtiltak som kommer alle ansatte til gode.

Erik Fostervoll og ansattrepresentant Amanda Nagels mottok prisen som årets IA-bedrift, på vegne av hele Scandic Hafjell.

– Vi har vært gjennom opp- og nedturer de siste årene, og denne prisen er først og fremst en hyllest til personalet. Disse fantastiske menneskene vet virkelig hva det vi si å brette opp ermene og stå på, uansett, sier Fostervoll.

Hotellet har vært igjennom en turbulent periode de siste årene, og har til og med vært besluttet nedlagt. Denne usikkerheten gjorde imidlertid hotellets ansatte mer sammensveiset enn noen gang, og med et felles mål: å bevare Hafjells største hotell. I januar 2017 ble det kjent at Scandic overtok driften av hotellet, og 1. juni i fjor åpnet Scandic Hafjell i ny drakt, og som en del av Nordens ledende hotellkjede.

– Etter to år med endringer og skifte av driftsselskap, renovering og oppussing, var det tid for å sette fokus på den viktigste ressursen vi har – vi bestemte oss derfor for at 2018 skulle bli personalets år, sier Fostervoll.

Også juryen har lagt merke til at Scandic Hafjell har kommet seg helskinnet gjennom en krevende periode, og skriver blant annet at hotellet har

[…] lykkes med å holde fokus på fellesskapet, mangfold og inkludering. Sammen har de klart å snu situasjonen, og skape et godt arbeidsmiljø der hver enkelt for seg og sammen har ansvar for inkludering, nærvær, velferd og trivsel. Ledelsen har vektlagt åpenhet og involvering av alle ansatte, og tillitsvalgt har hatt en helt sentral rolle.

Samtidig som hotellet har hatt sine egne utfordringer, har Scandic Hafjell vært opptatt av å gi plass til alle som kan og vil jobbe, og har gjennom flere år hatt et systematisk samarbeid med Lillehammer Læringssenter, om inkludering av mennesker med fluktbakgrunn. I sin begrunnelse skriver juryen videre:

Det er særdeles viktig og godt arbeid, som ledelse, tillitsvalgt, verneombud og hele medarbeidergruppa sammen lykkes med!

– Hos oss gjelder akkurat de samme reglene, om du er direktør eller er med i et prosjekt med Lillehammer Læringssenter, uavhengig av stillingstittel, stillingsprosent og ansiennitet, alder, seksualitet, bakgrunn kjønn, språk og religion. På Scandic Hafjell har det medført en likeverdighet, en kultur og en arv vi er stolte av, og vi opplever at mangfold gjør oss til en bedre arbeidsplass for alle. Prisen er dessuten en bekreftelse på at det lønner seg å lytte til kollegene sine. De utgjør bærebjelkene i enhver organisasjon, og er den aller største ressursen du har. Mine kolleger på Scandic Hafjell er virkelig helt formidable, sier Fostervoll takknemlig.

Foto: Tillitsvalgt på Scandic Hafjell, Amanda Nagell, hotelldirektør Erik Fostervoll, og IA-rådgviver i NAV, Nina Høiland. Foto fra Scandic Hotels.