Leverer millionoverskudd – tross rekordvarme

Til tross for en usedvanlig varm sommer i hele Norden, leverer Thomas Cook Northern Europe, også kalt Vinggruppen, som Ving Norge er en del av, selskapets nest beste resultat noensinne.

Resultatene blir presentert i dag (torsdag 29. november) og viser at overskuddet for Vinggruppen i perioden 1. oktober 2017 til 30. september 2018 ligger på 1453 millioner svenske kroner, tett opp mot fjorårets resultat på MSEK 1461, heter det i en pressemelding fra Ving Norge.

– Til tross for at sommerbestillingene ble negativt påvirket av den langvarige hetebølgen vi opplevde i Norden, er jeg veldig godt fornøyd med at vi har levert vårt neste beste resultat noensinne, sier administrerende direktør i Ving Norge, Christian Grønli.

Fortsetter satsingen på egne konsepthoteller

Fremgangen i Norden bygger først og fremst på fornøyde og tilbakevendende kunder, og den kontinuerlige satsingen på egne konsepthoteller, som Sunwing Family Resorts, Sunprime Hotels, O.B.C. by Sunwing, Casa Cook og årets nyhet, Cook’s Club. Konsepthotellene, som er skapt ut fra kundenes egne ønsker og behov, har alltid vært en viktig del av Vings fremgang.

– Gjestene som bor på våre egne hoteller er våre mest fornøyde gjester, og de kommer også oftest tilbake. Målet vårt er å få enda flere hoteller som eies og drives av Thomas Cook, og dermed bidrar til økt lønnsomhet. Vi har så langt i år åpnet elleve nye hoteller, og ytterligere 20 hoteller er på trappene i løpet av 2019, fortsetter Grønli.

Andre faktorer som bidrar til fremgangen er:

  • De fleste av Vinggruppens kunder flyr med gruppens eget flyselskap, Thomas Cook Airlines Scandinavia, som rangeres høyt på service-skalaen av kundene selv
  • Selskapets 24-timersløfte oppfattes som veldig positivt av kundene. Det innebærer at Ving forplikter seg til å rette opp eventuelle feil og mangler på hotellet, subsidiært gi gjestene et tilsvarende hotellalternativ – i løpet av 24 timer.
  • Digital utvikling. 80 prosent av gruppens kunder bestiller reiser via nettsiden eller Ving-appen. Disse blir også blant annet brukt til digital innsjekk og informasjon før og under reisen.

– Flere konsepthoteller, et enda bredere utvalg av reiser med rutefly, fornøyde kunder og engasjerte medarbeidere, er faktorer som bidrar til å gi Vinggruppen rekordresultat år etter år. Nå ser vi fremover, og selv om vi fortsatt merker ettervirkningene av sommerens varmebølge, i form av litt tregere salg av vinterens reiser, så viser vårt eget reisepanel* at suget etter utenlandsferier fortsatt er stort, avslutter Grønli.

Bærekraftig reiseliv

Thomas Cook-gruppen fortsetter arbeidet med å minske klimapåvirkningene, både hjemme, på reisen og på reisemålet, gjennom stadig nye initiativer. Flyene er et av hovedområdene, og utslippene pr passasjer er minsket med over 20 prosent de siste 15 årene. Det siste i rekken av miljøinitiativer, er gruppens satsing på å minimere bruken av plast. Først ute er et løfte om å fjerne 70 millioner plastartikler i løpet av 2019.

Les hele Thomas Cook Groups rapport her.

*Vings reisepanel, som ble gjennomført i november, viser at kun 2,5 prosent ikke har planer om å bestille en ferie i løpet av det kommende året. Dette er basert på 28.815 nordiske svar.

Foto: Casa Cook Chania har en moderne, trendy og stilrent design, som smelter inn i de grønne omgivelsene. Foto fra Ving.