Ensomt juletre søker gaver

I hele desember vil det stå et ensomt juletre i lobbyen på alle 194 Nordic Choice-hotellene i Norden. Julekampanjen, som har fått navnet «Ensomt juletre søker gaver», går ut på at hotellene samler inn julegaver, som doneres til lokale organisasjoner. Gavene gis videre til vanskeligstilte barn og unge i nærområdet.

Alle som ønsker, kan komme innom og legge en gave under treet. Nordic Choice Hotels gir i tillegg ti kroner til Unicefs arbeid med beskyttelse av barn, for hver gave som samles inn, skriver hotellkonsernet i en pressemelding.

Juleaksjonen «Ensomt juletre søker gaver» ble gjennomført for første gang i 2012, og Nordic Choice Hotels har siden samlet inn over 300.000 gaver, som har bidratt til å gi vanskeligstilte barn og unge en god jul.

– Dette er sjette året på rad vi samler inn julegaver på alle Nordic Choice-hotellene. I jula er vi opptatt av tradisjoner, og det ensomme juletreet er blitt en viktig del av jula på våre 194 hoteller. I 2017 kom det inn 63.000 gaver. Vi håper selvsagt å slå den rekorden i år. Det koster så lite, men vil bety mye, sier Torgeir Silseth, administrerende direktør i Nordic Choice Hotels.

Konseptet er også så enkelt at alt en giver trenger å gjøre, er å kjøpe en verdi-lapp i lobbyen eller ta med en pakke og legge det under juletreet på et Nordic Choice-hotell. Gavene kan leveres til og med julaften.

– I samarbeid med lokale organisasjoner, kan vi gjøre juletiden litt gladere for mange barn som har det vanskelig. Jo flere gaver vi får inn desto flere barn får det litt bedre, og dess mer penger donerer vi til Unicef. Dette er et initiativ som vi er utrolig stolte av, og som bidrar til å spre glede i lokalsamfunnet, sier Silseth.

Nordic Choice Hotels har vært signaturpartner med Unicef siden 2008. I løpet av ti år har hotellselskapet donert 32 millioner norske kroner til Unicef. Julekampanjen er ett av flere initiativer som drives av hotellene, med mål om å gjøre egne nabolag til et enda bedre sted.

«Ensomt juletre»-aksjonen baserer seg på et du gir, vi gir-prinsipp. For hver gave som samles inn, og for hver verdi-lapp som selges, gir Nordic Choice Hotels ti kroner til Unicef. Man kan legge julegaver under ensomme juletrær i lobbyen på alle 194 hoteller i Nordic Choice Hotels.

Foto: Et ensomt juletre. Foto fra Nordic Choice Hotels.