Bærekraftig flyreise fra San Francisco med KLM

Gjennom samarbeid med Shell, World Energy og SkyNRG, vil KLM nå tanke sine fly fra San Fransisco med bio-jetdrivstoff. Satsingen er en viktig del av flyselskapets mål om å redusere CO2-utslippene med 20 prosent innen 2020.

KLM har gjennom flere år utviklet sitt bærekraft-tilbud, og jobbet for å redusere sine CO2-utslipp gjennom hele sin verdikjede. Siden 2009 har KLM gjennomført over 1000 flyvninger på bio-jetdrivstoff, fra storbyer verden over, og nå inngår også San Francisco i bærekrafttilbudet, heter det i en kort pressemelding fra selskapet.

– Hos KLM har bærekraft en fremtredende posisjon, og det er en glede at vi gjennom Shell, World Energy og SkyNRG kan legge til enda en flyplass med bio-jetdrivstoff. Å bygge opp et bærekraftig rutenettverk, tar tid, men med prosjekter som «från flis till flygplan i Småland», og nå mer bærekraftige avganger fra San Francisco, beveger vi oss i riktig retning, sier Paul Terstegge, nordeuropeisk direktør for Air France-KLM.

Foto: En KLM-maskin under bunkring. Foto fra KLM.