Roar Ingdal ny toppsjef i SBA AS

Med flere tiårs erfaring fra finans, eiendom og hotell, er Roar Ingdal (51) ansatt som ny administrerende direktør i entreprenørselskapet SBA AS.

– Vår virksomhet har utviklet seg positivt i mange år. Med Roar på plass, kan vi nå akselerere vår vekststrategi, sier styreleder Børre Andersen.

Ingdal kommer fra stillingen som styreleder ved Oslofjord Convention Center og i Oslofjord Property. Før det var han blant annet CEO i First Hotels og Norlandia Hotels, konserndirektør i Nordic Choice Hotels, CEO i hotelleiendomsselskapet Norgani samt CEO Nordic i Royal Caribbean Cruises. Med sin betydelige erfaring skal han lede SBA AS i en fase med sterkere kundefokus.

– I mine mange år i hotellindustrien har jeg fulgt godt med SBA fra sidelinjen. Min klare oppfatning er at denne virksomheten har et ikke ubetydelig urealisert potensial. Selskapet besitter alle kvalitetene som er etterspurt av hotellkjeder og eiendomsbesittere som søker bistand til renovering og oppgradering av byggmassen sin. De er anerkjent som en profesjonell aktør, som leverer solid håndverk til avtalt tid og til avtalt pris. Med noen strategiske justeringer har jeg klokkertro på at SBA fortsatt skal kunne overgå kundenes forventninger og parallelt vokse fremover, sier Ingdal.

Selskapet, som har kontorer i Tønsberg og Sandvika, har en sentral posisjon blant tilbydere av rehabilitering av hoteller i Norge, Sverige og Danmark. De står bak en rekke omfattende og prestisjetunge renovasjonsarbeider, som eksempelvis Grand Hotel i Oslo, Scandic Park Hotell i Stockholm, og Skt Petri Hotel i København. Oppdragene har inkludert alt fra å renovere 500 rom og bad, til å bygge om resepsjoner, barer og fellesområder samt installere teknisk infrastruktur. Selskapet utfører også nybygg og tilbygg.

– SBA har de senere årene utført en lang rekke oppgraderingsprosjekter, som sikrer at våre kunder kan optimalisere verdiskapingen fra bygningsmassen sin. Som følge av det, har vårt selskap hatt en hyggelig topplinjeutvikling, men vi har klare ambisjoner for å ytterligere styrke vår posisjon i denne kategorien. Roar kjenner markedet vi retter oss mot meget godt, og hans kompetanse og nettverk er svært verdifullt for oss. Det, i kombinasjon med hans kommersielle gjennombrudds-hissighet, gjør at han passer veldig godt til å realisere vår kundefokus-strategi. Vi er veldig glade for at han takket ja til denne utfordringen, og ser frem til å ta fatt på det spennende arbeidet som ligger foran oss, sier styreleder Børre Andersen.

Ingdal tiltrådte stillingen 2. januar 2019.

Foto: Roar Ingdal, administrerende direktør i SBA AS. Foto fra SBA AS.