Rekordjul i Hafjell og Kvitfjell

Hafjell Alpinsenter og Kvitfjell Alpinanlegg kan se tilbake på nok en fantastisk juleferie. Besøkstallene økte med 15 prosent, sammenlignet med i fjor, som også slo tidligere rekorder ned i støvlene.

Totalt 80.000 skigjester besøkte Hafjell Alpinsenter og Kvitfjell Alpinanlegg fra 21. til 31. desember. Det er en økning på 15 prosent i begge anlegg, fra julen 2017, forteller Alpinco i en pressemelding.

– Med en strålende jul i fjor, der tidligere rekorder ble slått med god margin, er den solide økningen i år en positiv overraskelse, sier daglig leder i Alpinco, Odd Stensrud.

Den gode perioden i jula førte til 26.000 besøkende i Kvitfjell, og 54.000 besøkende i Hafjell.

Storsatsinger i begge anlegg

Det er flere grunner til de gode besøkstallene. Blant annet var kalenderen gunsti,g med lang juleferie. Flere skigjester fikk benyttet seg av hele ferien.

– Vi ser at mye av økningen ligger i den første delen av juleferien. Det er gledelig at flere og flere velger å feire julaften på fjellet, forteller Stensrud.

Storsatsingene, med ny fjellside i Kvitfjell i fjor, og åpning av den nye stolheisen, Hafjell 360, med fem kilometer nye løyper, har gitt gode grunner til å besøke Hafjell og Kvitfjell.

– I de nye løypene og heisene våre har det virkelig myldret med julegjester. Vi når ut til et enda bredere publikum enn før. I tillegg har vi et rikt juleprogram, med aktiviteter for hele familien, forteller Stensrud.

Full vinterstemning og nærmest fullåpne alpinanlegg

Julegjestene ble møtt av snøtunge trær og flotte forhold i bakken. Hafjell og Kvitfjell er godt rustet med snøproduksjons-anlegg som dekker store deler av alpinanleggene. Dette er viktig for å kunne sikre et godt skitilbud tidlig på sesongen.

– Både Hafjell og Kvitfjell var nærmest fullåpne, og alle heiser gikk, sier Stensrud.

Også fremover ser det lyst ut for Alpinco, som nå ligger 14 prosent foran fjoråret i innbookede gjestedøgn.

– Vi gleder oss over at de gode trendene ser ut til å fortsette videre inn i sesongen, avslutter Stenrud.

Foto: Julestemning i skibakken i Kvitfjell. Fotograf: Vibeke Fürst Holtmann.