Ny mat og drikke-sjef i Scandic Norge

Helene Skjenneberg er ansatt som ny direktør for mat og drikke i Scandic Hotels Norge. Hun overtar stafettpinnen etter Morten Malting, som blir ny distriktsdirektør i Scandic, med ansvar for Oslo-hotellene.

– Scandic har de siste årene lagt ned et solid arbeid med å utvikle sitt tilbud innenfor mat og drikke, og ikke minst tatt et aktivt standpunkt i forhold til bærekraftig utvikling. Det er en ære å få muligheten til å videreutvikle og forsterke vår posisjon innen mat og drikke, med blant annet lunsj og møtemat, à la carte og, ikke minst, den legendariske Scandic-frokosten, sier hun.

Skjenneberg har jobbet innenfor hotell og restaurant helt siden 2000, og har blant annet vært administrerende direktør for Mat&Drikke AS, og fra 2017 har hun vært administrerende direktør for LEON, en del av UMOE Restaurants AS. I LEON har hun hatt det overordnede ansvaret for å introdusere den britiske fast food-kjeden, som er opptatt av bærekraftig og sunn mat, på det norske og svenske markedet.

Det er ingen liten oppgave som nå venter henne. Scandic har i dag 85 hoteller i Norge, og det gjør at hotellkjeden også er en av de aller største restaurantaktørene i landet. Scandic omsetter for omtrent to milliarder kroner, kun innenfor mat og drikke.

Administrerende direktør i Scandic Hotels Norge, Svein Arild Steen-Mevold, er strålende fornøyd med å ha sikret seg signaturen til Skjenneberg.

– Morten Malting har gjort en strålende jobb som direktør for mat og drikke gjennom de siste syv årene, der han har bidratt sterkt til å løfte Scandic Norge til en ubestridt nummer én-posisjon på frokost. Han har dessuten satt oss helt i førersetet innenfor bærekraft, gjennom målrettet arbeid med matsvinn. Å overta etter Morten kan nok sammenlignes med å hoppe etter Wirkola, men er det noen som mestrer det, så er jeg trygg på at det er nettopp Helene. Hun er et av de mest anerkjente og talentfulle menneskene innenfor bransjen, med en unik spisskompetanse og engasjement for bærekraft, og jeg gleder meg til å jobbe sammen med henne igjen, forteller han.

Skjenneberg var i 2004 restaurantsjef på hotell Royal Christiania i Oslo, der hun rapporterte til nettopp Steen-Mevold, som da var hotelldirektør.

Scandic har de siste årene satset spesielt på å redusere matsvinnet, og bare i 2017 reduserte hotellkjeden sitt matsvinn med 85 tonn, tilsvarende 125.000 måltider. Scandic var også den første hotellkjeden som tok i bruk Too Good To Go, og har så langt reddet mer enn 80.000 måltider fra søppeldunken gjennom appen. Samtidig er menyene blitt grønnere, med flere vegetariske, veganske og økologiske alternativer og retter. Dette gleder Skjenneberg seg til å videreutvikle.

– Vi som tilbyder har et utvidet ansvar i forhold til å møte morgendagens forventning til bærekraftige løsninger, både i produksjon av mat og i service. Det er dessuten en økende bevissthet rundt miljø og helseeffekten av hva vi spiser. Da vil det være viktig at vi imøtekommer dette i vårt mat- og drikketilbud til våre gjester. Det er en utrolig spennende reise å få anledning til å være med på å utvikle ytterligere, sier Skjenneberg, som tiltrer sin nye stilling 1. april 2019.

Foto: Helene Skjenneberg, påtroppende direktør for mat og drikke i Scandic Hotels Norge. Foto fra Scandic Hotels.