Norwegian lanserer gratis WiFi på langdistanseruter

Norwegian starter nå installering av WiFi på selskapets langdistansefly. Selskapet blir dermed verdens første lavprisselskap som tilbyr gratis WiFi på interkontinentale flyvninger.

Norwegians passasjerer får nå enda mer å glede seg over:, når selskapet installerer løpende WiFi om bord på mer enn halvparten av selskapets Dreamliner-fly. Norwegians Boeing 737 MAX-fly vil også få WiFi installert fortløpende. Flyselskapets passasjerer som flyr mellom Europa og Nord- og Sør-Amerika, og mellom Europa og Asia, vil dermed ha muligheten til å være tilkoblet WiFi, slik at de kan surfe, lese e-poster og holde seg oppdatert på sosiale medier, heter det i en pressemelding fra selskapet.

– Siden vi lanserte gratis WiFi på våre flyvninger i Europa i 2011, har flere millioner av våre kunder surfet om bord. Vi jobber kontinuerlig med å forbedre kundeopplevelsen, og er stolte over å være det første lavprisselskapet som tilbyr gratis WiFi på langdistanse-flyvninger, sier Norwegians leder for forretningsutvikling, Boris Bubresko.

Selskapets aller første 787-9 Dreamliner som har fått installert WiFi, har registreringsnummer G-CKWP, med den amerikanske forfatteren Mark Twain som pryd på halefinnen.

To WiFi-valg

Norwegians langdistansepassasjerer vil få valget mellom to WiFi-pakker: Basic Option og Premium Option. Førstnevnte er gratis, og gjør det mulig å surfe på nett, sende meldinger og e-post, mens Premium Option er høyhastighets-WiFi, som gjør det mulig å strømme musikk, filmer og TV-serier. Prisen på Premium Option er EUR 12,95/ USD 14,95 for tre timer.

Fakta om Norwegians WiFi

I 2011 ble Norwegian det første flyselskapet i verden til å lansere gratis WiFi på europeiske ruter. Senere lanserte selskapet Video On Demand, som gir passasjerene på selskapets europeiske ruter tilgang til Norwegians underholdningsportal via eget nettbrett. I november 2015 ble Norwegian også det første flyselskapet til å tilby direktesendt TV på europeiske flyvninger.

Foto: WiFi om bord hos Norwegian. Foto fra Norwegian.