Ukens navn: Laila Aarstrand

Laila Aarstrand
General Manager
Støtvig Hotel

Da HSMAI Awards gikk av stabelen på Meet Ullevaal i Oslo tirsdag 8. januar, ble Støtvig Hotels General Manager Laila Aarstrand kåret til Årets Hotelier 2018 – og det med god grunn:

Hun har hatt en rekke lederstillinger i hotellbransjen, og beskrives som en som har særdeles gode evner innen både salg og økonomi. Også når det gjelder å rekruttere dyktige medspillere, har Laila Aarstrand utmerket seg spesielt. Hotellet er blitt en attraktiv arbeidsplass for unge bransjefolk.

Det var i utgangspunktet ikke noen lett jobb å starte som leder for en ny hotellbedrift, med beliggenhet på landet, men hun har lykkes med å skape et veldrevet hotell, som leverer gode resultater til eierne, og ikke minst sørger for at gjestene kommer tilbake, gang på gang. Små og store kunder følges opp jevnlig. Laila Aarstrand preges av meget stort engasjement og ansvarsbevissthet, og en usedvanlig stor evne til å nå oppsatte mål. Derfor er det ikke til å undres at hun er ukens navn denne gangen.

Q: Hva består din arbeidshverdag av?

A: Se menneskene jeg jobber med, ha fokus på leveranse, kjenne pulsen og hele tiden kunne ta temperaturen. Viktig å kunne se hotellet i et fugleperspektiv – hele tiden utvikles og se vekst på ansatte og på gjester. Hver dag er forskjellig. Vi må tilpasse oss et konkurrerende marked, og hver ansatt og hver gjest er viktig for at produktet er levende.

Q: Hva er det beste ved jobben din?

A: Hele tiden å kunne utvikles og få vekst sammen med de ansatte. Bransjen er i vekst og utvikling, og det kreves et maratonløp hver dag. Å se de ansatte, og ikke minst ledergruppen, på hotellet løpe på samme lag, i riktig retning, det er gøy. Vi skal utvikle kommende hotellstjerner, og det gleder meg stort at mange unge henvender seg til oss og vil være på vårt lag.

Q: Har du noen du har sett opp til?

A: Min mor var modig, som tok videre utdanning i voksen alder. Hun har vært et godt forbilde for meg, og er flink til å heie på oss som kommer etter.

Q: Har dere noen hyggelige tradisjoner på kontoret?

A: Vi følger opp med personlig hilsen til dem som fyller år. I tillegg har vi et prosjekt, en Vi løper Jorda Rundt-konkurranse mellom avdelingene, hvor vi sekunderer hverandre i idrett. I slutten av året er det honnør for antall kilometer. Vi løper inn et antall kroner, og dette gis til et lokalt prosjekt. I 2018 var dette Gatelaget til FFK – Fredrikstad Fotballklubb. Et av våre bærekrafts-mål er Mindre Ulikhet!

Q: Hvor lenge har du vært medlem i HSMAI?

A: Med Støtvig Hotel siden ett år før åpningen i 2013.

Q: Hva syns du er det beste ved HSMAI?

A: De ulike møteplassene. I tillegg syns jeg det er flott med de ulike workshopene for bransjen, med godt innehold, som setter fokus på fremtiden.

Q: Er det noen aktiviteter eller tiltak du syns HSMAI bør starte opp?

A: Fokus på bærekraft. Dette må være høyt prioritert i 2019. Få til et samarbeid på tvers av de ulike bedriftene.

Q: Beskriv en perfekt helg for deg.

A: Nettopp kjøpt leilighet på Norefjell – etter flere år med mye farting, ser jeg frem til kortreist weekend-tur, med norske opplevelser med ski på bena.

Q: Hvis du var Norges statsminister, hva ville du lagt vekt på?

A: Fokus på yrkesfaglig utdanning, dette haster. Vår bransje må få opp stoltheten innen yrkesfagene, så vi kan bygge kommende hotellstjerner til bransjen. Bransjen blir ikke mindre, og mange av fagene kan ikke robotiseres, så her må vi løpe fortere.

Q: Hvordan vil noen som kjenner deg beskrive deg?

A: Ærlig og direkte.

Q: Hvor går neste reise, privat eller i arbeid?

A: Stockholm.

Q: Har du noen spesielle hobbyer?

A: Gode løpeturer, litt yoga (nybegynner), alpint og golf.

Q: Om du var fanget på en øde øy, hva ville du tatt med deg om du fikk velge én ting?

A: Hans Børli samlede verker.

Q: Takk, har du ellers noe på hjertet?

A: Viktig at vi sammen setter fokus på bærekraft, og i tillegg har fokus på yrkesfag og fremmer viktighet av bransjen i det kommende kommunevalget.

Foto: Laila Aarstrand, General Manager på Støtvig Hotel, ble kåret til Årets Hotelier 2018 under HSMAI Awards i Oslo 8. januar 2019. Her sammen med juryformann Torgeir Silseth. Fotograf: Camilla Bergan.