Norwegian med 13 prosent passasjervekst i januar

Norwegians trafikktall for januar viser at over 2,6 millioner passasjerer valgte å fly med selskapet denne måneden, en økning på 13 prosent, sammenlignet med samme periode i fjor.

Totalt 2.638.958 passasjerer valgte å fly med Norwegian i januar, 305.026 flere enn samme måned i fjor. Den totale trafikkveksten (RPK) økte med 18 prosent, og kapasitetsveksten (ASK) økte med 27 prosent. Fyllingsgraden var på 76,1 prosent, heter det i en pressemelding fra flyselskapet.

– Vi er godt fornøyd med passasjerveksten i januar, en måned som tradisjonelt er preget av lavere etterspørsel. Etter en periode med kraftig ekspansjon, vil veksten nå avta, og vi skal redusere kostnader og øke lønnsomheten, sier konsernsjef Bjørn Kjos.

Norwegian gjennomførte 99,5 prosent av de planlagte flyvningene i januar (opp 0,6 prosentpoeng), og punktligheten var på 79,8 prosent (opp 7,4 prosentpoeng).

Foto: Norwegians konsernsjef Bjørn Kjos. Foto fra Norwegian.