Quality Hotel Residence oppfordrer til giverglede i 100-ugå

Quality Hotel Residence i Sandnes oppfordrer besøkende og andre serveringssteder som deltar på 100-ugå til å legge på en ekstra tier, til inntekt for dem i byen som trenger det mest.

Byprestene og Quality Hotel Residence har jobbet tett sammen over flere år, for å bedre situasjonen til rusavhengige i Sandnes. I november 2018 inviterte de til «Årets viktigste lunsj» på Quality Hotel Residence, hvor hele 150 personer møtte opp for å være sammen om å vise sin støtte. Det ble samlet inn 25.000 kroner, og inntektene gikk uavkortet til Byprestenes viktige arbeid i rusmiljøet. Nå vil de benytte 100-ugå til å skape oppmerksomhet om Byprestenes tilstedeværelse i lokalsamfunnet. Den ferske hotelldirektøren, Michael Holm, er tydelig på at dette er viktig å prioritere.

– Samarbeidet med Byprestene setter vi stor pris på, og vi kommer til å jobbe mye med dem i året som kommer. Det å kunne ta et ansvar utenfor vår egen hotelldør, er noe vi tar som en selvfølge i Nordic Choice Hotels og på Quality Hotel Residence, derfor håper vi at andre aktører og gjester vil være med og bidra til en bedre hverdag for dem som trenger det, sier han.

Byprestene startet opp i 2003, og har nå tre prester som jobber i bymiljøet, oppsøkende i rusmiljøet. Gata, «benken» på Ruten og sykebesøk er viktige arenaer for Byprestene, i tillegg til blant annet husbesøk og fengselsbesøk. Samtalen er en kjerneverdi i Byprestenes hverdag. Det å kunne dele sine livshistorier og reflektere sammen om viktige omstendigheter i livet, i tillegg til trygghet for taushetsplikt, er en bærebjelke i Byprestenes funksjon. Byprest, Øyvind Justnes Andersen, setter stor pris på samarbeidet med Quality Hotel Residence:

– Vi jobber ut fra tre målsettinger: tid til å lytte, vilje til å hjelpe, og tro på endring. Det er nettopp dette Quality Hotel Residence hjelper oss med, gjennom sine tiltak, og som igjen får betydning for brukerne vi jobber for i hverdagen, forteller han.

100-ugå er blitt arrangert siden 2014, og finner sted to ganger i året i Sandnes Sentrum, hvor flere av byens serveringssteder inviterer til gode matopplevelser til kun en hundrelapp. Quality Hotel Residence kommer i år til å servere indrefilet av storfe, servert med urtebakte amadinepoteter, sauterte grønnsaker og rødvinssjy.

Foto: Michael Holm, direktør på Quality Hotel Residence i Sandnes, og byprest Øyvind Justnes Andersen. Foto fra Quality Hotel.