Best Western kjøper WorldHotels – med premium- og luksushoteller verden over

Best Western Hotels & Resorts kjøpte mandag 18. februar hotellkjeden WorldHotels, med 300 unike premiumhoteller og resorts på noen av verdens mest attraktive destinasjoner. Oppkjøpet av WorldHotels utvider Best Westerns totale tilbud, ved å tilføre premium- og luksushotell i porteføljen.

– Det finnes en enorm synergi mellom Best Western og WorldHotels. Foruten at vi nå kan tilby hoteller i alle kategorier, skaper sammenslåingen store konkurransefortrinn for begge selskapene, sier David Kong, CEO i Best Western Hotels & Resorts.

– Jeg har stor respekt for WorldHotels, og ser et stort potensial. Fokus de neste månedene vil være å dra nytte av disse synergiene, og samtidig jobbe for å opprettholde hvert enkelt hotells unike identitet. Geoff Andrew fortsetter som CEO for WorldHotels, noe vi er glade for, tilføyer han.

WorldHotels kommer fortsatt til å skille seg ut med sitt personlige og individuelle tilbud, samtidig som hotellene vil dra nytte av Best Westerns ressurser, så som e-handelsplattform, partnerskap, lojalitetsprogram, salgs- og markedsføringsstøtte, globalt distribusjonsnett og inntektsoptimering.

– Best Western er et av de største og mest respekterte hotellvaremerkene i verden, sier Geoff Andrew, CEO i WorldHotels, og fortsetter:

– Sammen styrker vi våre muligheter fremover, og forbedrer WorldHotels’ nærvær på viktige markeder hvor Best Western allerede er sterke.

Best Western i Skandinavia har hatt en positiv utvikling de siste årene. I tillegg til en rekke internasjonale priser, har den skandinaviske grener vokst raskt, gjennom oppkjøp av blant annet Sweden Hotels, i tillegg til flere individuelle hoteller som har knyttet seg til kjeden.

– Vi ligger helt riktig i tiden, da flere og flere hoteller blir konsolidert i de store hotellkjedene, samtidig som markedet etterspør noe helt annet, sier Johan Kukacka, CEO i Best Western Hotels & Resorts i Skandinavia.

– Å kunne tilby unike hoteller og opplevelser i ulike segmenter, er hva morgendagens reisende ønsker. Hotellene i WorldHotels er fantastiske eksempler på dette, og vi vil sørge for at de beholder sine individuelle særpreg, avslutter han.

De skandinaviske hotellene som inngår i WorldHotels er:

Hotel Diplomat, Stockholm
Hotel C, Stockholm
Gothia Towers, Gøteborg
Upper House, Gøteborg
Landvetter Airport Hotel, Gøteborg
Tivoli Hotel, København
Hotel Christiania Teater, Oslo

Foto: White Swan Hotel Guangzhou, kinesisk medlem av WorldHotels. Foto fra Best Western Hotels & Resorts.