Gdansk første helårlige utlandsdestinasjon fra Bodø

Wizz Air starter direkte-flyvninger mellom Bodø og Gdansk, med to ukentlige avganger fra og med 22. mai 2019. Det nye rutetilbudet gir cirka 19.000 tilgjengelige flyseter mellom Bodø og Gdansk årlig.

– Vi ser frem til å ønske Wizz Air velkommen til Bodø. Med denne ruten er vi i gang med å vise vårt potensial for økt utlandstrafikk. Ved å støtte opp om direktetilbudet, vil vi ha de beste forutsetningene, også for videre vekst og utvikling til og fra Bodø og Nordland, sier lufthavnsjef ved Bodø lufthavn, Finn Ove Hofstad.

Ruten til Gdansk har hatt høy prioritet i Avinor i mange år, og nå kan nordlendingene se frem til en direkterute til en av Polens flotteste byer. Ruten vil potensielt ha stor betydning for både næringsliv og turisme i regionen, skriver Avinor i en pressemelding.

– Dette er en viktig rute for både for arbeidsinnvandrerne til Nordland og for turismen i begge land. Vi ser at antallet turister fra Polen er økende, og et godt rutetilbud er derfor avgjørende for norsk nærings- og reiseliv, mener han.

En populær destinasjon

Gdansk er den sjette største byen i Polen, og er en svært populær destinasjon for nordmenn.

– Gdansk er en destinasjon som er svært populær, og som byr på god shopping, en flott gamleby, rik historie, i tillegg til kort vei til flotte strender. Det er også kort vei til nabobyen Sopot, som er en kjent strandby, sier Hofstad.

Ruten vil bli operert av en Airbus A320 med 180 seter. Dette er en den tiende ruten det ungarske selskapet har direkte til Gdansk fra Norge.

For mer informasjon og bestilling, besøk www.wizzair.com.

Foto: En Wizz Air-maskin på bakken. Foto fra Wizz Air.