Radisson Blu Atlantic i Stavanger første nordiske Radisson-hotell med BREEAM-sertifisering

Som det første Radisson hotellet i Norden, og som et av få norske hoteller, er ikoniske Radisson Blu Atlantic Hotel Stavanger nå blitt BREEAM-sertifisert. Denne verdensledende sertifiseringen anerkjenner at hotellet har bærekraftige, miljøvennlige løsninger, som er fordelaktige for gjestene, miljøet og hotellets effektivitet.

– For oss var det avgjørende å skape et hotell som gir gjestene best mulig opplevelser. Vi har som mål at hotellet skal være særegent og ha den perfekte kombinasjonen av design i verdensklasse og bærekraftige, miljøvennlige løsninger. Vi er veldig stolte over denne sertifiseringen, sier Tom Flanagan Karttunen, Area Senior Vice President Nord-Europa for Radisson Hotel Group.

BREEAM er den verdensledende metoden for vurdering og måling av bærekraften til prosjekter, bygninger og infrastruktur. Det er en tredjeparts-sertifisering av de miljømessige, sosiale og økonomiske aspektene innen kategorier som helse- og innemiljø, energi, vann, materialer og forurensing, heter det i en pressemelding fra hotellkonsernet.

Kun en håndfull av alle norske hoteller har oppnådd denne sertifiseringen.

Ifølge BREEAM er sertifiserte bygninger mer bærekraftige, og de forbedrer trivselen for mennesker som bor og arbeider i dem, de bidrar til å beskytte naturressursene, og de er mer attraktive for eiendomsinvesteringer.

Komplett make-over

Med investeringer på 465 millioner norske kroner fra Radisson Hotel Group og eierne KLP, har Radisson Blu Atlantic Hotel Stavanger gjennomgått en omfattende totalforvandling.

I dag har hotellet en helt ny lobby, og alle gjesterom, de 15 møterommene, med plass til mer enn 2000 gjester, og de sosiale områdene er alle nyrenoverte. Den nye lobbyen fremstår som et kunstverk i seg selv, og er det perfekte stedet for utstillinger, festlige begivenheter og kulturelle arrangementer. For ett år siden åpnet også den nye restauranten FireLake, som allerede har fått gode anmeldelser, både for maten og servicen.

– For å oppnå BREEAM-sertifiseringen har vi nøye gjennomgått alle deler av hele bygningsstrukturen, fra utsiden til alle deler inne på hotellet, forklarer Karttunen, og legger til:

– Det har vært en spennende oppgave å implementere bærekraftige og miljøvennlige løsninger, uten å gå på akkord med de gode gjesteopplevelsene. Våre medarbeidere har svært høy bevissthet knyttet til bærekraft, og for å sikre at fokuset på fortsetter – og følges opp – har vi kontinuerlige treninger og oppdateringer.

Stavanger-baserte LINK Arkitektur har vært ansvarlig for den nye designen hos Radisson Blu Atlantic Hotel, Stavanger. Kvalitetsmaterialer, som marmor, messing, kobber, mørkt tre og LED-belysning, er mye brukt. Designen og materialvalgene er gjort med fokus på bærekraft og miljøhensyn.

Les mer om Radisson Blu Atlantic Hotel Stavanger her.
Les mer om BREEAM her.

Foto: Utstrakt bruk av trematerialer og LED-belysning hos Radisson Blu Atlantic Hotel, Stavanger. Fotograf: Lisa Lo?wenborg.