Norwegian styrker posisjonen i New York – slår flygiganter i antall passasjerer

Norwegian er nå det største europeiske flyselskapet i New York-området, med over to millioner passasjerer i 2018. Ingen selskaper utenfor USA og Canada frakter flere passasjerer til dette viktige markedet enn Norwegian.

En rapport fra Port Authority i New York og New Jersey viser at 2.004.896 passasjerer fløy med Norwegian til og fra New York-området i 2018; flere passasjerer enn noe annet ikke-nordamerikansk flyselskap. Dermed er selskapet større enn internasjonale flygiganter, som Lufthansa, British Airways og Emirates i New York. Etter Norwegian på listen kommer British Airways, og deretter Emirates Airlines, skriver flyselskapet i en pressemelding.

– Å være en så tung aktør på et marked der konkurransen er så hard, er en stor anerkjennelse av vårt produkt, og viser at kunder på begge sider av Atlanteren setter pris på vår gode service, rimelige billetter og bransjens mest moderne fly, sier konsernsjef Bjørn Kjos.

Flyplasser som regnes som en del av New York-området, er John F. Kennedy Airport, Newark Liberty International, LaGuardia og Stewart International.

I 2018 ble Norwegian kåret til det mest drivstoffeffektive flyselskapet på transatlantiske flyvninger, av det uavhengige miljøinstituttet International Council on Clean Transportation (ICCT), med 30 prosent lavere CO2-utslipp per passasjer enn gjennomsnittet. Norwegian tilbyr i dag 55 ruter mellom USA og Europa. I forrige uke lanserte selskapet to nye direkteruter mellom New York og Athen, samt Chicago og Barcelona.

Foto: En av Norwegians Boeing 787 Dreamliners i hangar. Fotograf: Jørgen Syversen.